Pénzügy

Azt mondják, ezeket a lakásokat nagyon megéri megvenni (x)

A kis lakások iránti kereslet (legyen szó tégláról, vagy panelról) változatlanul nagy, azaz a társasházi ingatlanok a jelenlegi állapotok és a trendek szerint még mindig meghatározó részei a lakáspiacnak – állítja Pallos Dénes ügyvéd és ingatlanközvetítő.

Nem véletlen, hiszen a kisebb lakások alapvetően alacsonyabb a vételáruk, és a megújult támogatási rendszer illetve a lakástakarék-pénztári szisztéma intenzívebbé válása miatt eladói és vevői oldalon is forgalomképesebbé váltak.

Ha valakinek ez még nem lenne elég, íme 5 nyomós, gyakorlatias érv a kis lakások mellett. Mi pedig megnéztük, hogy a Költözzbe.hu-n mit találhat most, aki a kicsit keresi: 30-40 négyzetméter között, országosan kerestünk. Választottunk egy olcsóbb, egy közepes árú és egy magasabb árkategóriájú lakást is, a legújabb ajánlatok közül. És akit kíváncsivá tettünk, annak mondjuk: még további 3000 ingatlant talál a Házár Tárházban csak a kicsi kategóriában, egyébként pedig 60 ezer ajánlatból válogathat.

Másfél szobás Pécsett

A kertvárosban (azt írják, frekventált helyen) található ez a hatodik emeleti, távfűtéses 39 négyzetméteres lakás, amit hétfő hajnalban töltöttek fel az oldalra. A házat már szigetelték, de a nyílászárókat még nem cserélték le. A tulaj szerint jó állapotú a lakás. Megemlítik, hogy a fürdőben zuhanyt alakítottak ki, és hogy van egy 3 négyzetméteres „éléskamra is”, az emeleti szinten. Ajánlják egyedülállóknak, kisebb családoknak és befektetőknek is.

12.14. _1
Az ára 6,3 millió forint, ami 10 százalékkal kevesebb, mint a kétszobás pécsi panelek ára, viszont négyzetméterre 12 százalékkal többet kér a tulaj, mint a többi eladó átlagban.

Másfél szobás Pesten

Az adatok szerint másfél, a leírás szerint kétszobás ez a XV. kerületi, szintén hatodik emeleti, távfűtéses, vízórás 36 négyzetméteres panellakás, közel a Pólus Centerhez. A tulaj megfogalmazása szerint a felújítás során a szobák, konyha, fürdő, előszoba rendbetétele megtörtént. Az ajánlat szintén egészen friss, hétfőn hajnalban került fel az oldalra.

12.14._2

12,6 millió forintot szeretne a tulajdonos, ami 9 százalékkal alatta van a fővárosi kétszobás panelek árának, viszont kerületi viszonylatban, 1 négyzetméterre vetítve az átlaghoz képest 17 százalékkal magasabb az árelvárása.

Egyszobás a belvárosban

Mármint Budapesten, az V. kerületben található az első emeleten ez a teljes körűen felújított (hogy ez pontosan mit jelent, azt nem részletezik), légkondicionálóval is felszerelt utcára néző, 38 négyzetméteres, első emeleti lakás. Ami még fontos infó: a tulaj szerint a lakás fenntartási költsége kedvező. Szintén hétfőn, kora reggel került fel az oldalra, és befektetőknek különösen ajánlják.

12.14._3
Az irányára 29 millió forint, ami négyzetméterenként 5 százalékkal van felette az V. kerületi egyszobás lakások átlagos ajánlati árának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik