Pénzügy

Hatmilliója ragadt bent a Quaestorban, tőle követel pénzt a csődbiztos

Quaestor (Array)
Quaestor (Array)

Pár nappal a bukta előtt vett ki 200 ezer forintot a Quaestor-károsult, most ezt követelik tőle, míg a kereskedőház kimentett 3,8 milliárdjánál nem volt hasonló megkeresés – írja a Blikk.

A felszámolóbiztos másfél hetes határidőt szabott a károsultaknak az állítólagos tartozás rendezéséhez. A küldeményből nem derül ki, hogy a tartozásuk honnan eredhet az egyébként a Quaestornál több milliót bukó ügyfeleknek, de a Blikknek az ügyfelek elmondták: a követelt összeg megegyezik a Quaestor csődje előtti napokban kivett summával.

„Március 9-én vettem ki közel kétszázezer forintot a Quaestornál vezetett számlámról, hogy be tudjam fizetni az adómat. Másnap jelentett csődöt a cég” – mondta a Blikknek az egyik érintett károsult, István, akinek még így is közel 6 millió forintja ragadt bent.

Érdekesség, hogy a csőd előtt nem sokkal a külügyi tárcához tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. óriási összeget, 3,8 milliárd forintot mentett ki a Quaestorból. A Blikk megkeresésére a Külügyminisztériumban közölték, tőlük hasonlót nem kértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik