Pénzügy
Quaestor (Array)

Kamu, hogy csak úgy sitty-sutty eltűnhet a Quaestor Hrurira

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2015. 08. 06. 11:24

Objektív okok miatt kizárt, amitől a brókerkárosultak tartanak. Nem lehet ugyanis végelszámolással elsüllyeszteni a kötvénykibocsátó céget.

Korábban a témában:

Mi is beszámoltunk arról, a pénzügyi botrány károsultjai attól tartanak, hogy a tartozások kifizetése nélkül, nyom nélkül tűnhet el a Quaestor Financial Hrurira Kft. Azért félnek ettől, mert a hírek szerint a cégnél végelszámolás indult. Ezt egy újabb trükknek vélték az érintettek, azt gyanítva, hogy amíg ők a Quaestor-kártalanítási törvény végrehajtására várnak, a cég végelszámolása befejeződik, így a céget már nem lehet kártérítésért perelni. (Egy cégügyekben járta jogász szerint ez egyébként nem így van.)

Csakhogy, mint Ruszin Zsolt adószakértő most felhívta rá a figyelmünket, a Quaestor Financial Hrurira Kft. nem tudna végelszámolással megszűnni, mert köztartozása van, és emiatt a NAV-nál végrehajtás alatt áll.

quaestor hrurira végrehajtás alatt (Array)

Márpedig a cégtörvény szerint a NAV hozzájárulása kell a megszűnéshez, aminek hiányában a törlési kérelmet a cégbíróságnak kötelessége elutasítani – tette hozzá az adószakértő. 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.