Pénzügy

Szerdától új néven fut az AXA

Az új tulajdonos célja, hogy az átnevezett cég a hazai életbiztosítási piac 8 legnagyobb szereplője közé kerüljön.

A mai naptól Vienna Life Biztosító (hivatalosan: Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.) néven folytatja tevékenységét az idén június elején a Közép- és Kelet-Európa vezető biztosítói csoportjának számító Vienna Insurance Group (VIG) tulajdonába került korábbi AXA Biztosító.

Az AXA Biztosító múltja

Az új biztosító a magyarországi életbiztosítási piacon jelenleg elfoglalt 14. helyéről középtávon a 8 legnagyobb szereplő közé kíván kerülni – ismertette legfontosabb célkitűzésüket a társaság júniusban kinevezett vezérigazgatója, Vadas-Földvári Anett,

A csoport díjbevételeiből egyébként – amely az idei év első felében megközelítette az 5 milliárd eurót – egyre növekvő részt képvisel a magyarországi leányvállalataiktól származó rész. Ez saját bevallásuk szerint leginkább az UNION és az Erste Biztosító kiváló teljesítményének köszönhető. E két biztosító tavalyi együttes, közel 18 százalékos díjbevétel-növekedése messze meghaladta a hazai piac bővülését.

Az új biztosítóval kiegészült VIG-csoport magyarországi életbiztosítási piaci részesedése díjbevétele alapján 7,92 százalékos, amellyel a 7. legnagyobb szereplőjévé léptek elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik