Pénzügy

Ilyen elképesztően olcsón is vehet házat!

Mivel jelenleg padlón vannak az árak, ha csak pár milliója van, akkor is találhat megfelelő eladó lakást vagy házat.

Mint néhány napja megírtuk, az ingatlanárak között akár kétszázszoros különbség is lehet. Amiben benne van az is, hogy akinek mindössze néhány millió forintból kell megoldani a lakhatását, annak sem kell csüggednie, találhat eladó lakást vagy házat.

És ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy vidékre kellene költöznie vagy felújításba kellene fognia, vagy hogy egy szobával kellene beérnie. Íme egy-egy példa a költözzbe.hu-ról.

3-4 szoba, 2,5-3 millió forintért

A 100 négyzetméteres kétlakásos családi ház Baranya megyében, Dunaszekcsőn található, víz, villany, központi fűtés van, azonban felújításra szorul. Tartozik még hozzá présház, nagy telek, és melléképület is. A településen egyébként nem ez az egyetlen igen olcsó ház.

Szintén Baranya megyében, Véménden árulnak egy 2 szintes, 120 négyzetméteres, garázsos, átépített, jó állapotú családi házat, pincével, garázzsal, összközművel. Ebben a községben is több eladó ingatlant találhatunk, nem is kicsiket, viszonylag olcsón.

Az átlagmagyar

1 szoba, hatmillió forint körül a fővárosban

Amennyiben ragaszkodik a fővároshoz, de beéri egy szobával is, akkor például a XIII. kerületben rögtön találhat több lakást is, 24 és 40 méteres között. A kerületben egyébként, akárcsak a fővárosban átlagban 9 millió forint körüli árban lehet venni egy egyszobás téglalakást, a négyzetméterárak pedig 270 ezer forint körül mozognak a portál statisztikája szerint.

A X. kerületben kevesebb mint hatmillió forintért pedig találhatunk teljesen bebútorozott (IKEA), jó állapotú panellakást is, kevéssel hatmillió forint alatt. Ebben a kerületben egyébként a fővárosinál olcsóbbak az egyszobás panelek, és az 5,9 millió forintos ár is kicsivel alacsonyabb az átlagosnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik