Gazdaság

Tállai: A világhírű matyó kultúrával kéne foglalkozni, nem a benzinár csökkentésével

Tállai András az atv.hu-nak adott interjújában azt mondta, az, hogy a Bloomberg is foglalkozott azzal, hogy elintézte Mezőkövesdnek, hogy olcsóbb legyen a benzin, nem más, mint egy ellenzéki újságírónak az ország lejáratására való törekvése.

Azt üzenem neki, ha Mezőkövesdről ír, inkább írjon a matyó kultúráról, mert az valóban világhírű.

Tállai hozzátette, Mezőkövesden 400 forint felett volt a benzin ára akkor, amikor az országos átlag 360 és 370 forint között volt, ezt pedig indokolatlannak tartja.

 Ezért nyilvánvalóan az emberek fölháborodtak, egyrészt jelezték közvetlenül a Mol-nak, másrészt nagyon sokan jelezték nekem a benzinkúton, a fodrásznál a fogadóórámon, és én úgy gondoltam, hogy meg kell annyit tennem, hogy a munkatársammal, tehát én a Mol-lal, senkivel nem beszéltem, a munkatársammal fölhívattam a Mol illetékesét, aki azt mondta, hogy köszöni a jelzést.

A vizsgálat eredménye pedig az lett, hogy lényegében a régi árat állították vissza, de még ez is magasabb, mint az országos átlagár.

Én, mint a térség országgyűlési képviselője, az emberek érdekét képviselve, én is jeleztem a MOL felé, hogy gond van az üzemanyagárakkal, mert semmi nem indokolja, hogy az ország legmagasabb üzemanyagárát fizessék éppen Mezőkövesd és térségében.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik