Belföld

Tállai csak tájékozódni akart a Moltól, erre lement a benzin ára

Igaz, szombaton még azt mondta a politikus, hogy egyeztettek a vállalattal az árcsökkentésről.

Tagadja Tállai András adóügyekért felelős államtitkár, hogy nyomást gyakorolt volna a Molra annak érdekében, hogy az ottani benzinkúton csökkentsék az üzemanyag árát.

A kormánypárti politikus még szombaton, a Facebook-oldalán azt írta: állampolgári megkeresésre járt el az üzemanyagárak ügyében. „Egyeztetéseket folytattunk a MOL illetékes képviselőivel, amelynek eredménye: az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent. Jó hír továbbá, hogy előreláthatólag a térségi árak kiegyenlítődése folytatódik!” – írta Tállai.

Hétfőn az RTL riportere arról kérdezte az államtitkárt, hogyan sikerült elérnie az árcsökkentést. Ő azt mondta: jelezték neki az emberek, hogy Mezőkövesden a legmagasabb üzemanyagárat kell fizetni. Emiatt megkérte kolléganőjét, hogy hívja fel a Mol illetékesét, aki azt a választ adta, hogy foglalkoznak a kérdéssel, mert a lakosságtól is érkezett bejelentés. Tállai azt mondta: csak tájékozódni akart, törvénysértést nem követett el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik