Gazdaság

Mészáros Lőrinc dörzsölheti a tenyerét, dől a lé vasút- és közútfejlesztésre

Nagyon jó hírrel szolgált a közlekedésért felelős helyettes államtitkár Mészáros Lőrinc számára. Mészáros több mint száz céget átölelő birodalmának egyik fő vállalkozása, az R-Kord Kft. vasútfejlesztésekben nyomul, másik központi cége, a Mészáros és Mészáros Kft. közműfejlesztési munkákban, építőipari projektekben vesz részt.

Négyezermilliárd forintot fordít a kormány 2022-ig közúti és vasúti fejlesztésekre – erősítette meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára Győrben, a 83-as út kétszer kétsávosra bővítésének alapkőletételén. Az alapkőletételen tobzódtak a felszólalók, az államtitkár mellett még öt funkcionárius (más államtitkárok, vezérigazgató-helyettes, országgyűlési képviselő) mondott rövidebb beszédet.

Mosóczi László elmondta az MTI beszámolója szerint, hogy a következő években összesen 2500 milliárd forintot fordítanak a közúthálózat fejlesztésére, a tervbe vett kilencszáz kilométernyi autópálya, autóút és gyorsút elkészültével Magyarország új szintre lép a gyorsforgalmi hálózat fejlettségében.

A forrásmegoszlásban az uniós források irányából a hazai költségvetési vállalások felé folyamatos az elmozdulás – fűzte hozzá.

Az M1-es sztrádának az M0-s csomópont és az M19-es csomópont közötti szakaszának mindkét irányban három forgalmi sávra bővítésének közbeszerzési eljárása várhatóan még ez év végéig megjelenhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik