Gazdaság

Állami hitelekből hízik Mészáros Lőrinc birodalma

A felcsúti polgármester szerint ez nem közpénz.

Alig finanszírozza kereskedelmi bank Mészáros Lőrinc birodalmának terjeszkedését – járt utána a Hír TV Célpont című műsora.

A felcsúti polgármester visontai búzakeményítő-gyára 30 milliárd forintba kerül, de ennek csak a negyedét, nyolcmilliárdot kell előteremteni. A fennmaradó összeget közösen állja az állam, az állami Eximbank és az MKB Bank. A tiszapüspöki gabonafeldolgozóval hasonló a helyzet: a 45 milliárdból épülő gyárban Mészáros kisebbségi tulajdonos, a költségek nagy részét ugyancsak az állam-Eximbank-MKB trió fizeti.

A szintén Mészároshoz köthető Hunguest Hotelsre 30 milliárd forint jelzálogot jegyeztetett be három bank, közte az Eximbank és az MKB, a Pannon Lapok Társaságára pedig 13 milliárdot az MKB.

A miniszterelnök milliárdos barátja a Hír TV-nek azt mondta, nem tudja, mennyi a cégcsoport hitele, de azt gyorsan visszafizetik, az Eximbankot pedig azért választották, mert a legjobb kamatot ők ígérték.

De Mészáros szerint az állami bank pénze nem közpénz,

noha, hogyha az Eximbank elbukja a hitelt, az adófizetők állják a számlát.

Ez volt egyébként az a beszélgetés, aminek a végén Mészáros azzal próbált visszavágni a riporternek, hogy a munkahelye, a Hír TV egy „rabszolgatartó társadalom”.

Grafika: Hír TV – Célpont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik