Gazdaság

Megint gazdát cseréltek a Mészáros-cég részvényei

Magántőkealaphoz került az Opimus 14 százaléka.

Megszületett az újabb bejelentés a Mészáros Lőrinc résztulajdonában lévő Opimus Group Nyrt. tulajdonviszonyaival kapcsolatban azután, hogy csütörtökön reggel felfüggesztették a társaság törzsrészvényeinek kereskedését, arra hivatkozva, hogy az árfolyamot jelentősen befolyásoló tájékoztatást készülnek tenni.

A mostani bejelentés lényege, hogy a Konzum Management Kft. a 14 százaléknyi részesedést megtestesítő 44,2 millió darab részvényétől megvált, azok a KONZUM PE Magántőkealaphoz kerültek.

Ezt megelőzően, március 3-án jelentették be, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor jóbarátja 16,9 százaléknyi részesedést vett az Opimusban, és ugyanezen a napon szerezte meg a Konzum Management Kft. is a most továbbadott részvényeket. Az eladók akkor offshore cégek voltak.

Jelenleg nekik van 5 százaléknál nagyobb részesedésük az Opimus Group Nyrt-ben:

  • Mészáros Lőrinc: 55,4 millió részvény, 16,9%
  • KONZUM PE Magántőkealap: 44,2 millió részvény, 14%
  • STATUS Capital Befektetési Zrt.: 26,5 millió részvény, 8,38%

Az Opimushoz került tavaly novemberben a Mediaworks lapkiadó is, amelynek 12 megyei lap van birtokában, illetve az eladás előtt hirtelen bezárta a Népszabadságot. Az akkori botrány közepette Mészáros Lőrinc tagadta, hogy köze lenne a Mediaworks megvásárlásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik