Közélet

Mészáros tagadja, de attól még vannak szálak, amik az Opimushoz kötik

A Válasz.hu szerint nem igaz az sem, hogy bizalmasának ne lenne köze a céghez.

Tagadja a felcsúti polgármester, hogy az ő érdekeltségébe tartozna az Opimus, amely megvásárolta a Népszabadság kiadóját. Azt mondta a Borsnak, hogy bizalmasának, Csík Zoltánnak sincs köze a céghez, tudna róla, ha tisztsége lenne ott.

A Válasz.hu azt írja: nem túl erős érv Mészáros Lőrinc részéről, hogy nincs Opimus-részvénye. Az Opimus Group Nyrt. fő tulajdonosai titkos hátterű offshore társaságok, az sem elképzelhetetlen, hogy valamelyik mögött ott áll a felcsúti polgármester. Azt sem tudni, hogy ki jegyezte le azt a bő hatmilliárd forintnyi kötvényt, amit az Opimus Press Zrt. bocsátott ki „vállalatfelvásárlás finanszírozására”.

A cégbíróságon fellelhető jegyzőkönyvek szerint az Opimus Group Nyrt. legutóbbi közgyűlésén képviseltette magát az a Scentrum Kft. is, amelyet 100 százalékban Mészáros intézője, Csík Zoltán birtokol. Emellett az Optimus Groupnak van egy győri építővállalata, amelynek igazgatóságában szintén jelen van Csík.

Emellett az Optimus Group Nyrt. igazgatósági tagjai közt foglal helyet Mátrai Gábor, akinek közös vagyonkezelő részvénytársasága van Mészáros Lőrinc két lányával, valamint Csík Zoltánnal és a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. ügyvezetőjével, Halmi Tamással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik