Gazdaság

Csányiék szakítanak a legtöbbet a kormányzati repüléseken

boeing(650x433).jpg (Array)
boeing(650x433).jpg (Array)

Három cég osztozott a költségvetési szervek légi utazásainak szervezésein, amelyből a legnagyobb forgalma, hatmilliárd forint az OTP Travelnek származott – írja a Napi.hu.

A költségvetési szervezetek külföldi utazásait továbbra is az OTP Travel Kft., a Weco-Travel Kft. (korábbi nevén Chemol Travel) és az IBUSZ Utazási Irodák Kft. szervezheti, miután a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) keretmegállapodást kötött az erre kiírt központosított közbeszerzés nyerteseivel, négy évre 8,4 milliárd forint plusz áfáért – derül ki a KEF honlapjáról.

Ezek a cégek szervezték az elmúlt két évben is az állami szervek dolgozóinak hivatalos légi utazásait a kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt (intézték a repülőjegy foglalását és a transzfert, valamint igény esetén a szállást, az utasbiztosítást vagy más menetjegyeket vasútra, illetve hajóra).


Fotó: Europress 

A Napi.hu cikkéből kiderül, hogy messze a legtöbb megrendelés és bevétel az OTP Travelnek jutott, 6,1 milliárd forint értékben, míg a Weco-Travelnek 1,7 milliárd, az IBUSZ-nak 1,3 milliárd forintos forgalma származott a kormányzati utak szervezéséből az elmúlt bő két évben.

Az utazási irodák a korábbi keretmegállapodásban rögzített szolgáltatási díjakhoz képest emeltek áraikon az új szerződés adatai szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik