Gazdaság

A DK az OLAF-hoz fordul Mészáros pályázata miatt

Meszaros-Lorinc(430x286).jpg (Mészáros Lőrinc, Felcsút, polgármester)
Meszaros-Lorinc(430x286).jpg (Mészáros Lőrinc, Felcsút, polgármester)

Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor nem tanult az uniós pénzek felfüggesztéséből - most megint egy baráti cég nyert el egy tízmillárdos testre szabott szerződést. Nem hagyják.

Egy közbeszerzés

  • Ami csakis Mészáros cégének szól

Sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinc cége konzorciumban, egyedüli indulóként nyert 10 milliárd forintot egy közbeszerzésen. A gátépítésre kiírt pályázatot a sajtó által megkérdezett iparági szakértők szerint is kimondottan a felcsúti polgármester cége által vezetett konzorciumra szabták, hogy más el se indulhasson a pályázaton.

A baráti cégekre írt álpályázatokat többször is bírálta az Európai Bizottság, amely legutóbbi döntésekor 700 milliárd forintot függesztett fel a visszaélések és a korrupciógyanú miatt. Orbán Viktor ezek szerint nem tanult a 700 milliárd forint uniós támogatás felfüggesztéséből, továbbra is gázszerelő barátja és villanyszerelő veje teszik zsebre a fejlesztési pénzeket. Mészáros Lőrinc a sokadik verseny nélkül megnyert pályázatával pedig nemcsak a Tisza árvízvédelmi területei, hanem az átlátható és tisztességes európai fejlesztéspolitika elé is gátat emel.

A Demokratikus Koalíció szerint történelmi szégyen, hogy Orbán Viktor tudatosan okoz kárt a saját országának azért, hogy a hozzá közel álló korrupt kiskirályokat és strómanokat gazdagítsa. A DK szerint a korrupt kormány miniszterelnökének személyes felelőssége lesz, ha az Európai Unió további támogatásokat függeszt majd fel az egyre nagyobbra hízó fideszes kisgömböcök miatt.

A DK az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához (OLAF) fordul Mészáros Lőrinc versenymentes pályázata miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik