Gazdaság

Süllyesztőbe kerülhet az ismert magyar cég

Olyan klasszikusok gyártójáról van szó, mint a WU2 sampon, a Bip súroló és az Ultra mosogatószer.

Az új tulajdonos személye alapján valószínű, hogy az EVM Háztartásvegyipari és Kozmetikai Zrt. a süllyesztőben köt ki.

Nagy a baj

A HVG már egy tavaly év végi cikkében jelezte, hogy valami nem stimmel a 70 éves céggel, mert jókora veszteséget halmoztak fel. December elején le is állították aztán az üzemet, január végén pedig már arról szóltak a hírek, hogy elkezdték leszerelni az üzem gépeit. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) pedig hiába próbálta akkor felvenni a kapcsolatot az új tulajdonosokkal, érdemi információt nem kaptak. Így az sem derült ki, vajon a dolgozók megkapják-e a januári állásidőre járó 70 százalékos bérüket vagy az adóigazolásukat, amit január 31-éig kellett volna kiadnia a munkáltatónak – írta a Népszabadság.

Van új tulajdonos

A legújabb információ: a cégbíróság bejegyezte az új tulajdonost – írta a Napi.hu. Ami azért nem túl jó hír a mintegy 90 dolgozónak, mert az új vezérigazgató, Puskás Ferenc István nevén ez a 16. a bejegyzett vállalkozások közül. S ezek mind nehéz helyzetbe került cégek, amelyek végrehajtás vagy felszámolás, végelszámolás alatt állnak, illetve már jogutód nélkül megszűntek. Valószínű tehát, hogy az EVM is erre a sorsra juthat.

Szerdán egyébként utcára vonulnak a dolgozók, akik a múlt héten blokád alá vették az EVM-et, mert hónapok óta nem kaptak fizetést, állásidőre kényszerítették őket, nincs munka, nincs pénz, nincs felmondás, nincs felelős – eltűnt a vezetőség – írta közleményében a VDSZ.

A HVG meg nem erősített hírei szerint közben már a jól ismert márkákon is túladott a cég, állítólag darabonként 9 ezer forintért.

Ez mindmind pécsi kesztyűű, pécsi kesztyűű!

Nemcsak a cégek, a termékek is a feledés homályába merültek – de szerencsére a reklámok még őrzik hírüket

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik