Gazdaság

INGADOZÁS A KÜSZÖBÖN

admin
admin

1996. 05. 29. 00:00

Az Európai Unió Főbizottságának múlt héten nyilvánosságra hozott féléves jelentése előrejelzést közöl a tagállamok 1997-es államháztartási mutatóiról. Ez ugyanis az a mértékadó év, amelynek alapján elbírálják, hogy a tagok mennyiben teljesítették a Maastricht-feltételeket, s így megindulhat-e 1999-ben a Monetáris Unió. A jelentés leglényegesebb pontja az, hogy a deficitnek a GDP-hez viszonyított arányát tekintve a két legfontosabb ország, Német- és Franciaország “éppen hogy” (2,9 illetve 3,0 százalék) teljesíteni fogja a 3 százalékos küszöböt. Az államadósság és a GDP hányadosára vonatkozó 60 százalékos határon a várakozás szerint Franciaország belül van, Németország viszont nem. A két hányados közül az előbbit általában fontosabbnak tekintik az EMU indítása szempontjából. A 3 százalék alatt van az EU-tagok közül Dánia, Finnország, Hollandia, Írország és Luxemburg. A kritikus határ körül ingadozik Ausztria, Svédország, Belgium, Spanyolország, Portugália és Nagy-Britannia egy 3,1-3,7 százalékos sávban. Olasz- és Görögország 5,2 illetve 6,9 százalékos hányadossal nyilvánvalóan nem teljesítheti a követelményt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.