Élet-Stílus

Most először látható menstruációs vér reklámban – videó

Tabudöntés. De miért is tabu?

A menstruáció a világ legtermészetesebb dolga, mint ahogy az azzal járó vérzés is. Mégis tabuként kezelik – például a reklámgyártók.

Sokáig intimbetét sem tűnt fel a képernyőkön, a vér pedig soha nem volt látható hirdetésben. Mintha titkolni kellene. Mintha valami természetellenes szörnyűség lenne.

Mindez már múlt idő, mert a Bodyform (az Egyesült Királyságban ezen a márkanéven fut a Libresse) intimbetét-gyártó megelégelte a dolgot, és készített egy reklámot, amelyben konkrétan, ténylegesen, valóságosan menstruációs vért mutatnak.

Egyébként épp ez a cég döntögetett tabut már tavaly is a Blood (Vér) című spotjában, amely szintén arra utalt, hogy a vérzés nem olyasmi, amit titkolnia kellene az embernek; ám abban a reklámban még sport, tánc közben szerzett sérülések formájában jelent meg a testnedv (ez is jó hülye szó).

A legújabb hirdetésnek azonban már a leges-legelején látható a vér, amit kémcsőből öntenek a betétre (az idióta kék lötty helyett), és utána a zuhany alatt is megjelenik. És az is fontos momentum a filmben, hogy a párjának intimbetétet vásárló férfi nem a kosár aljára, minden más termék alá rejti az árut, hanem simán, minden fakszni nélkül odaviszi a pénztárhoz.

A reklámot azután gyártatta le a cég, miután kijött az általa készíttetett felmérés eredménye, amelyből kiderült, hogy minden ötödik nő szerint árt a magabiztosságának, hogy a ciklusról nem lehet nyíltan beszélni.

Persze nem mindenhol tabu ez a téma, emlékezhetünk, hogy Svédországban például egy gyerekműsorban vicces dalocskában énekeltek a menstruációról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik