Élet-Stílus

27. nejénél tartóztattak le egy férfit, a 25. feleség feljelentésére

A 45 éves hozományvadász bangladesi férfinek összesen 28 felesége volt, amikor letartóztatták.

Egy bangladesi bíróság utasítására letartóztattak egy 45 éves férfit, miután 25. felesége feljelentést tett ellene egy hozományügyben – jelentette a helyi sajtó. Yasin Byaparit a 27. nejének családjánál volt, amikor a rendőrök bilincsbe verték.

A beszámoló szerint a férfi ellen még tavaly szeptemberben tett feljelentést egyik neje, egy hozománnyal kapcsolatos ügyben. Bangladesben a hagyományok szerint a feleségek fizetnek hozományt a férfinak. Ezt a gyakorlatot ugyan már évtizedekkel ezelőtt bűncselekménynek nyilvánították, de még mindig elterjedtnek számít az ázsiai országban.

A bdnews24.com című helyi lapnak a férfit feljelentő Shiuli Akhter Tania elmondta: 2011-ben házasodott össze Yasinnal, és lányuk születése után tudta meg, hogy nem ő az egyetlen felesége. Végül kiderítette, hogy ő már a 25. felesége volt a férfinak. A többnejűség nem számít törvénytelennek az országban.

Elmondása szerint 17 feleség nevét és címét sikerült megtalálnia. A nő közlése szerint Yasinnak két lánya van a 2. nejétől, egy fia a harmadiktól, és egy másik fiú a hetediktől, valamint egy lánya a 24. feleségtől.

A nő közlése szerint nem sokkal házasságkötésük után a férfi a munkára hivatkozva egyre több időt töltött távol otthonuktól, majd verni kezdte, és hozományt követelt tőle. Majd anélkül, hogy erről szólt volna neki, feleségül vett egy lányt, aki azonnal elvált tőle, amikor megtudta, hogy több felesége is van. Majd 2015-ben újra házasságot kötött egy újabb lánnyal – mondta el Tania.

A férfi ugyanakkor csak két házasságkötést ismert el a hatóságoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik