Élet-Stílus a világ egy fura hely

A világ legkisebb mobiltelefonja a nehézfiúk körében a legnépszerűbb

A 2013-ban alapított brit Zini Mobiles 2015 nyarán ugyan már megszűnt – vagy egyszerűen csak a kínai Senzenbe költözött? – legkisebb terméke, a Zanco Fly a következő években még egészen biztosan uralni fogja az éjszaka császárai, a rosszban sántikálók és a börtönben hűsölők által használt mobilok piacát.

A hüvelykujjnyi (71,8 mm x 23,5 mm), értelemszerűen nem érintőképernyős telefon a legnagyobb online piactereken, így az Alibabán, az eBay-en, vagy épp az Amazonon is elérhető, méghozzá egészen jó áron, sőt, mérete miatt könnyűszerrel bejuttatható egy börtönbe is.

Mondjuk úgy, ha az ember felhelyezi azt a végbelébe. A módszer állítólag fájdalommentes,

bár a Beat the Boss (szó szerinti fordításban “Győzd le a főnököt”, de a boss jelen esetben inkább a B.O.S.S-t, azaz a börtönök elítéltek vizsgálatára használt biztonsági szkennereket jelenti) szlogen egyes felhasználói vélemények szerint egyáltalán nem igaz, hiszen a készülék minden alkatrésze egyszerűen nem készülhet műanyagból.

world-smallest-mobile-phone-with-BT-dialer

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lenne bejuttatható a börtönökbe, hiszen például egyszerűen be is dobhatják azt az utcáról az udvarba, ahol az elítélt egyszerűen zsebrevághatja – vagy épp a személyzet egy tagja is bejuttathatja azt.

UT88I3nXg0XXXagOFbXO

A microSIM-mel működő Fly-nak egyébként 0,7” átmérőjű OLED-kijelzője, 240 mAh-s akkumulátora (ez a gyártó szerint három napos készenléti időt, illetve 180 perces beszélgetési időt biztosít), sőt, beépített hangszínváltója is van, így akár egy kacsa, egy robot, vagy egy női rapper bőrébe is bújhatunk vele.

Az Alibabáról sajnos nem rendelhetünk háromezer darabnál kevesebbet, de az eBay-ről akár már 11-12 ezer forintért (postaköltséggel együtt!) is hozzájuthatunk egyhez, változatos színekben.

Fotók: Alibaba, VICE

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik