Élet-Stílus

Szávay simán kikapott a Miamiban

Szávay Ágnes 6:1, 6-2-re kapott ki az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától a Miamiban zajló keménypályás tornán.

A világranglistán 44., az első körben a kínai Csang Suajt legyőző Szávay Ágnes jól kezdte a Pavljucsenkova elleni találkozót, hiszen azonnal elvette 19 éves ellenfele adogatását, ám ezután több játékot már nem tudott nyerni az első szettben. A rangsorban 21. orosz lány mindössze 27 perc alatt, 6:1-gyel került lépéselőnybe.

Beszédes adat, hogy Szávay a nyitó játszmában első adogatásainak mindössze 27 százalékából szerzett pontot (Pavljucsenkova vonatkozó teljesítménye 67 százalék), és bár a folytatásban már jobban szervált – nem csak a statisztika szerint, lévén az első két adogatójátékát behúzta -, ezzel együtt a második játszma is elég sima volt.

Szávay 2:2-nél úgy került brékhátrányba, hogy már negyven semmire vezetett, Pavljucsenkova innen állt fel, majd 4:2-es vezetésénél ismét jeleskedett fogadóként, ezzel pedig a győzelem küszöbére lépett. S hamar, a következő szervajátéka során tovább is lépett (a 32 közé), s ehhez csak 1 óra és 5 percnyi játékra volt szüksége.

Szávay így a már korábban kiesett Czink Melinda és Arn Gréta sorsára jutott, igaz, a nevezettekkel ellentétben ő legalább egy fordulót ment a 4,5 millió dollár összdíjazású keménypályás tenisztornán. Egyébként a hosszú kihagyását követő első versenyén, Indian Wellsben is a második fordulóban esett ki, s akkor is egy orosz volt a végzete.

Búcsú párosban is

Szávay szombaton este, Timea Bacsinszkyvel az oldalán vereséget szenvedett a párosok első fordulójában. A magyar, svájci kettős 6:4, 6:3-ra kapott ki a hetedik helyen kiemelt, amerikai Betthanie Mattek-Sands, Meghann Shaughnessy duótól.


Miami, női torna, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Pavljucsenkova (orosz, 17.)-Szávay 6:1, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik