Élet-Stílus

Czink búcsúzott Miamiban

Czink Melinda három játszmában kikapott a német Sabine Lisickitől a Miamiban zajló keménypályás női tenisztorna első fordulójában.

A 28 éves magyar játékos hosszú kihagyás után március elején, a 25 ezer dollár összdíjazású hammondi tornán tért vissza, és bár a selejtezőt sikerrel vette, az első fordulóban kikapott az orosz Valeria Szavinyiktől. A Miamiban zajló, 4,5 millió dolláros keménypályás viadalon ugyancsak az első forduló jelentette a végállomást Czink Melinda számára, miután három szettben vereséget szenvedett a világranglistán jelenleg 217. német Sabine Lisickitől, aki ezzel 3-1-re alakította a magyarral szembeni mérlegét.

A 21 esztendős Lisicki egyébként korábban állt ennél sokkal előkelőbb helyen is, 2009 augusztusában 22. volt, sérülése miatt azonban alaposan visszaesett a rangsorban, akárcsak az egykor 37. Czink, akinek most a 469-es szám szerepel a neve mellett.

Az első szett Lisickié volt, miután 4:3-nál elvette Czink adogatását, ezután pedig hozta a sajátját. A magyar játékos a folytatásban 2:2 után 5:2-es előnyt harcolt ki magának, csakhogy német ellenfele egyenlített, de 5:5 után elbukta az adogatójátékát, ennek következtében a szettet is, 7:5-re. Czinknek a harmadik, döntő „menetben” három bréklabdája is volt, de ezeket kihasználatlanul hagyta, Lisicki viszont 4:4-nél brékelte őt, s az ezután megnyert szervagémjét követően pedig fogadhatta is Czink gratulációját.

Miamiban zajló keménypályás versenyen Arn Gréta és Szávay Ágnes is érdekelt, előbbi Peng Suajjal, utóbbi az ugyancsak egy kínaival, Csang Suajjal találkozik az első körben.

Miami, női torna, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Lisicki (német)-Czink Melinda 6:3, 5:7, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik