Élet-Stílus

Veszélyes drog lehet a fürdősó

Zacher Gábor toxikológus szerint idén a Louisianából már kitiltott kábítószer lehet a sláger.

A fürdősó formájában árult kábítószert az amerikai szövetségi államok közül elsőként Louisianából tiltották ki rendkívüli törvénnyel, és hasonló szabályozásra készül Mississippi és Kentucky is. Erre azért van szükség, mert a fiatalok körében egyre népszerűbb a szer, aminek fogyasztásától sokan rosszul lesznek.

Zacher Gábor toxikológus az inforadio.hu-nak hangsúlyozta, a gondot nem a boltban is kapható, fürdéshez használatos termékek okozzák. A rosszullétekért egy fürdősó formában kapható kábítószer felel, ami a szakérőt elmondása szerint már Magyarországon is hozzáférhető. A szakértő elmondta azt is, hogy a szert természetesen előforduló növényekből, vagy szintetikus anyagokból készítik, hatása pedig kellemesen bódító, stimuláló lehet.

A toxikológus figyelmeztetett, csupán idő kérdése, hogy az első – a szertől rosszul lett – páciensek toxikológiára kerüljenek: a fiatalok ugyanis ismerik, sőt használják is a szert. A szakértő szerint a a mefedron helyett idén a „fürdősó” lehet a toxikológia slágere.

AJÁNLOTT LINKEK:

Zacher Gábor: idén a fürdősó lehet a sláger a toxikológián (Inforadio.hu)
Még több információ a fürdősó drogról (Vital.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik