Élet-Stílus

Sokat szívnak a magyarok

Kisebb arányban mint az elmúlt pár évben, de Magyarországon továbbra is nő a cannabisfogyasztás népszerűsége.

A Nemzeti Drog Fókuszpont 2010-es jelentéséből kiderül, hogy a legtöbben marihuánafogyasztás miatt kérnek segítséget, de sokan használnak intravénás szereket, sőt a számokból az is világossá vált, hogy a magyarok az uniós átlagnál jobban szeretik az ecstasyt – számolt be az Index. Az adatokból kiderült, hogy az elmúlt években Magyarországon az egyes kábítószerek kipróbálása és elterjedtsége stagnál, mely alól egyedül a marihuána jelent kivételt: a cannabis népszerűsége a felnőtt lakosság és a fiatalok körében is nőtt a korábbi évekéhez képest.

Az Index cikkből kiderült az is, hogy azok, akik már rákaptak a különféle drogokra, még az uniós átlagnál is nehezebben adják fel szenvedélyüket. Bár Magyarország az európai országok között az alacsony drogérintettségűek közé tartozik, ami azt jelenti, hogy az utolsó egyharmadban foglalunk helyet, a folyamatos fogyasztókat tekintve már nem ilyen jó az arány: ebben a tekintetben Magyarország az első egyharmadba került, ahol a folyamatos kábítószerélvezők száma magas.

A népszerűségi listán a középiskolások körében a cannabis az első, ezt követi néhány legális szer, mint az alkohol, a cigaretta, csak ezután következnek további tiltott szerek, mint az amfetaminok és az ecstasy.

AJÁNLOTT LINKEK:

A magyarok nagyon szeretik az ecstasyt (Index.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik