Élet-Stílus

Péntektől indul a Budapesti Karácsonyi Vásár

A Vörösmarty téren nép- és iparművészeti alkotásokkal, vásárral és forralt borral várja vendégeit a 12. Budapesti Karácsonyi Vásár.

A programsorozat ideje alatt, december 29-ig, a Vörösmarty térre látogatók több mint 143 elárusító helyen ismerkedhetnek a vállogatott népi- és iparművészeti alkotásokkal, de a kulináris élvezetek kedvelői is találnak majd kedvükre valót: a látogatók töki pompossal, kürtőskaláccsal, sült gesztenyével csillapíthatják étvágyukat. Az adventi forgatagnak természetesen a forralt bor is elmaradhatatlan kelléke lesz.

Újdonságnak számít idén a Karácsonyi Legendák elnevezési városfelfedező séta: az angol és magyar nyelvű túrákon nemcsak a nevezetességekkel, hanem a hagyományokkal is megismerkedhetnek a látogatók. De lesznek már-már elmaradhatatlan, hagyományos események is: mint az idén tízéves, 24 napon át tartó ünnepi ablaknyitás és az ehhez kapcsolódó zene- és fényjáték a Gerbaud-ház ablakában.

A fővárosi karácsonyi vásár rendkívül népszerű mind a vidékről, mind pedig a külföldről érkezők körében: tavaly a látogatószám túllépte a hatszázezret.

AJÁNLOTT LINKEK:

Még több infó a karácsonyi vásárról (budapest.com)

Egy kis ízelítő a Vörösmarty téri forgatag hangulatából:

Hagyományos Adventi Naptár a Gerbaud-ház ablakaiból:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik