Élet-Stílus

Őt éves kortól kezdenék a gyerekek szexuális oktatását Nagy-Britanniában

A brit egészségügyi szolgálat szerint már öt éves kortól el kell kezdeni a gyerekek szexuális oktatását, hogy később meglegyen az önbizalmuk.

Az önbizalom nagy szerepet kaphat akkor is, ha a gyereknek vissza kell utasítania egy intim helyzetet, mindaddig amíg nem áll készen rá. A világszerte számon tartott, Nemzeti Intézet az Egészségért és a Klinikum Kiválóságáért irányelvei mindazonáltal nem lesznek kötelező érvényűek, de elvárják a helyi hatóságoktól, hogy kövessék azt.

Az intézet szerint már az általános iskola kezdetétől biztosítani kell a gyerekek szexuális, a kapcsolatokról és az alkoholról szóló oktatását: ez Nagy-Britanniában öt éves kort jelent. Leszögezték, a témákat természetesen a gyerekek érettségének megfelelően kell majd kezelni és az oktatóknak alkalmazkodniuk kell a kulturális, családi és hitbeli megközelítéshez is. Az intézkedésre többek közt azért van szükség, mert a fiatalok 40%-a gyengének érzi az iskolai szexuális oktatást. Az intézet reméli, ilyen neveléssel a gyerekek később felelős döntések meghozására is alkalmassá válhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik