Élet-Stílus

Az afrikai nyomor ellen küzd Bono felesége

A U2 énekes felesége komolyan hisz abban, hogy a divattal milliókon képes segíteni. A férjével közösen alapított divatmárkához így ugandai szegények által készített pamutot vásárol.

A vállalkozásuk mindazonáltal egyelőre csak viszi a pénzt, de Bono és felesége, Ali Hewson sem bánja ezt. A 49 éves Ali a divatmárkájuk kampányfotóit is Ugandában készíttette, egy olyan helyen, ami csak terepjáróval megközelíthető és ami sokáig a világ legveszélyesebb régiói között szerepelt. Az ismert házaspár azért hozta létre az Edun nevű divatmárkát, mert meggyőződésük, hogy Afrikán nem segélyekkel, hanem tartós változtatásokkal lehet csak segíteni: például olyan beruházásokkal, amik munkát és megélhetést biztosítanak.

Ali abban bízik, hogy ha népszerűvé válik a márka, az majd ösztönöz másokat arra, hogy kövessék a példájukat. A vállalkozás azonban egyelőre még egyáltalán nem nyereséges, a házaspár egyelőre csak pumpálja a pénzt Afrika megmentésébe, de nem kizárt, hogy ez nem lesz mindig így. A cél az, hogy az Edun nagy márka lehessen, hogy minél több embernek tudjanak segíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik