Élet-Stílus

Jó pár kockázata van a magassarkúnak

Nők tömegét vonzza még mindig a magassarkú, annak ellenére is, hogy rándulásokat, lábfájást és hólyagokat is okoz.

Hódítanak az egyre magasabb sarkú cipők: csupán a példa kedvéért Lady Gaga a Bad Romance című klipben majd 30 centis Alexander McQueen sarkakon mutatkozik. A szakértők szerint beköszöntött a magasított kényelmetlenség kora, úgy tűnik a recesszió idején magasabbak a cipősarkak. Bár a cipőktől kétség kívül hosszabbnak tűnik a láb, lábápolási szakértők a folyamatos viselés következményeire figyelmeztetnek: bokasérülés, kalapácsujjak, fájdalom.

Az egyik szakértő az egyensúlyra hívta fel a figyelmet és rámutatott, ha valaki szexisnek és magabiztosnak érzi magát a magassarkúban, akkor hordja, ám ha szenved tőle, akkor válasszon inkább mást. Dr. Kathleen Stone, az Amerikai Podológiai Szövetség elnöke azt javasolja, hogy napközben mindenki pihentesse a lábát és csak este vegyen magassarkút és akkor is kerülje az 5 centinél magasabb sarkakat. A doktornő hozzátette, hogy az ilyen cipők rendszeres viselete megviseli a lábakat, a térdet és a hát alsó szakaszát is, irritálja a lábujjakban futó idegeket és károsíthatja a talppárna csontjait. Egy kutatás megerősítette, hogy azok, akik kényelmetlen cipőkben járnak fiatalon, később fájós lábbal fizetnek érte.

Ajánlott linkek:

Ezt kockáztatja, ha magassarkút visel (HáziPatika)

A korábban már említett Lady Gaga video:

A szakértők komolyan figyelmeztetnek, hogy a magassarkú cipőket viselők kerüljék az intenzív fizikai igénybevételt, mert károsítja a bokaszalagokat. Ilyesmire gondoltak:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik