Élet-Stílus

A Győr kikapott Norvégiában

A Győr 29-27-re kikapott a norvég Larvik otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában, szombaton.

Az első forduló két győztesének találkozóján az első tíz percben felváltva estek a gólok, de a magyarok egyszer sem vezettek. Hornyák kiállítása alatt lépéselőnybe kerültek a hazaiak, majd a 21. percben, 12-8-as állásnál Konkoly Csaba vezetőedző időt kért. Ezt követően sikerült csökkenteni a hátrányt, sőt, az egyenlítés is majdnem összejött.

A fordulás után Spiridon kétperces kiállításánál büntetett a norvég bajnokságban listavezető Larvik, gyors támadásainak köszönhetően pillanatok alatt 21-16-ra módosult az állás, ráadásul Görbicz hétméterest rontott. Az ETO irányítója később javított, együttese pedig megkezdte a felzárkózást. Ennek eredményeként hamarosan 24-22-t mutatott az eredményjelző. Ahogy közeledett a végjáték, egyre feszültebb lett a hangulat, de ezt a szakaszt ezzel együtt jobban bírta a magyar bajnokcsapat.

Az 54. percben már csak minimális volt a hazaiak előnye (26-25). Aztán gyorsított a skandináv gárda, amely támadásai egy részét hétméteressel fejezhette be. Ezeket Larsen gólra váltotta. Ezután emberelőnyével remekül gazdálkodott a Győr, feljött 29-27-re, ám a következő ziccer kimaradt, ezzel végkép eldőlt a két pont sorsa.

Női BL, középdöntő, I. csoport, 2. forduló:
Larvik (norvég) – Győri Audi ETO KC 29-27 (15-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik