Élet-Stílus

Fia is végignézte Jacko haláltusáját

Egyre több jel utal arra, hogy valóban Dr. Murray felelős Jacko haláláért, aki ellen már a múltban is számos műhibaper indult. Ő adta be a klinikai altatásra használt erős nyugtatót az énekesnek, majd felügyelet nélkül hagyta. Emellett Jackson 12 éves fiát is rákényszerítette, nézze végig apja halálát.

Dr. Conrad Murray (fotó: MTI/EPA)

Dr. Conrad Murray

A nyomozás Michael Jackson halála körül egyre inkább orvosa, Dr. Conrad Murray felé irányul, akit az énekes nem sokkal halála előtt fogadott fel, hogy ott legyen vele a tervezett londoni koncertsorozaton és figyelje egészségének állapotát. Az orvos jelen volt Jackson halálakor és a rendőrségnek elmondta, hogy amikor odaért, Jacksont eszméletlen állapotban találta, de még volt gyenge pulzusa. Megpróbálta újraéleszteni és a személyzettel hívatta a mentőket.


Prince végignézte

A Jackson család egyik barátja szerint Dr. Murray szeretett volna egy tanút is magának, aki majd bizonyítja, hogy sikertelenül próbálta újraéleszteni az énekest, holott tudta, hogy az már halott a gyógyszer-túladagolástól. Emiatt végignézette Jacko 12 éves fiával a „sikertelen újraélesztést”. A gyermek bevallása szerint fájó és traumatikus élmény volt kényszerítve végignézni apja halálát.

Az orvosok szerint Jacko már a mentők kiérkezésekor halott volt. Állítólag a mentősök halottá is akarták nyilvánítani, de Dr. Murray erélyesen követelte, hogy szállítsák kórházba.
Emellett Murray az újraélesztési kísérleteket sem engedte át a mentősöknek, segítségüket sem fogadta el, ragaszkodott hozzá, hogy egymaga végezze. Az kiérkező mentősök azt állítják, alig lehetett felismerni az énekest. Halálakor úgy nézett ki, mint egy megfáradt beteg öregember, több mint tíz perc kellett nekik, hogy felismerjék a popsztárt.

A popsztár búcsúztatása - KÉPGALÉRIA!

A popsztár búcsúztatása – KÉPGALÉRIA!

Július 22-én több mint két tucat szövetségi ügynök és rendőr kutatta át az orvos Los Angeles-i házát, ahol súlycsökkentő és izomlazító tablettákat találtak. Állítólagos szemtanúk szerint az orvos alkalmazottjai közül két nővér két dokumentumokat tartalmazó dobozt vitt el a gyanúsított raktárából, mindössze néhány órával mielőtt az kihívta volna az énekeshez a mentőket.

Az orvos adta be a nyugtatót

Dr. Murray beismerte a rendőrségen, hogy ő adta az énekesnek halála előtt a propofol nevű erős nyugtatót. Jacko ugyanis krónikus álmatlanságban szenvedett és azért alkalmazott orvosokat, hogy azok lehetővé tegyék neki a nyugtató adagolását intravénásan altató-ébresztőkénti használatát. Michael maga döntötte el mikor akar felébredni, ilyenkor az orvos csak megszakította az infúzió adagolását. Halála napján Murray állítólag azért nem ébresztette fel, mert maga is elaludt, miközben figyelni kellett volna az énekesre. Olyan hírek is felröppentek, miszerint az orvos nem is tartózkodott egy helyiségben az énekessel annak halálakor.

A propofol felügyelet nélküli adagolása egyébként is felelőtlenségnek számít, állítják a szakértők. Ilyenkor EKG-val feltétlenül követni kell a páciens állapotát, mert a műszer egyértelműen jelzi, ha a pulzus drasztikusan lecsökken. Ehhez képest Jacko házában nem találtak sem EKG-t, sem oxigén mérőt, ami szintén figyelmeztet, ha az oxigén szint lecsökken a vérben, de gyógyszereket sem. Később maga az orvos árulta el, hogy van egy rejtett szekrény Jacko házában, ahol a kutatás során meglelték a propofolt, egyéb gyógyszereket, infúziós készüléket, valamint 18 oxigéntartályt.

Képgaléria Jackóról

A legemlékezetesebb felvételek Jackóról – KÉPGALÉRIA!

Előkerült házivideók

Az elhunyt popsztár körüli figyelem a nyomozástól eltekintve sem lankadna. Nap, mint nap újabb hírek, videofelvételek, képek, vagy ki nem adott dalok bukkannak fel.

A Sun magazin internetes honlapján megjelentetett egy olyan magánjellegű videofelvételt, amelyen Jacko gyermekei társaságában születésnapot ünnepel. Meghitt családi együttlét tanúi lehetünk. A felvételen kislánya Paris megköszöni a szülinapi tortát és azt mondja: „Nagyon szeretlek. Te vagy a legjobb apuka a világon.”

Az NBC csatorna jóvoltából pedig napvilágra került egy újabb videofelvétel arról a balesetről is, amely 1984-ben történt, amikor egy műsor felvétele közben Jackonak kigyulladt a haja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik