Élet-Stílus

Figo, Maldini és Nedved is búcsút intett

A Serie A utolsó fordulójában eldőlt, hogy a Torino lett a harmadik kieső - a Lecce és a Reggina mellett. Figo, Maldini és Nedved is búcsúmeccset játszott, mindhárom játékost vastaps kísérte utolsó olasz bajnoki fellépésén. A 25 gólos Ibrahimovic a gólkirály.

Rómában a bolognai meccsre is koncentráló Torino elszántan kezdte a találkozót, s az agresszívebb felfogás hamar eredményt hozott, hiszen Vailatti távoli lövése utat talált a hazai kapuba. A félidő derekán – ekkor már a Bologna két góllal elhúzott a Cataniától – Menez egy remek támadás után szép gólt lőtt a bal felsőbe.

Totti befogta Bonipertit

Szünet után lendületben maradt a Roma, s a 74. percben a baloldalon meglógó Vucinic éles szögből a távoli sarokba helyezett. A ’Granata sorsát Totti pecsételte meg, aki a Cassetti elleni szabálytalanság után értékesítette büntetőjét, s ezzel beérte Giampiero Bonipertit a Serie A örökrangsorában – az egykori Juventus-játékos és a római kapitány 178 góllal áll a kilencedik helyen.

Az emberhátrányba került Torino (Franceschinit kiállították a Cassetti elleni manővernél) még egyszer megrázta magát: a 88. percben egy formás kontra után Ventola betalált, ám ez nem segített: csapata csatlakozott harmadikként a már kiesett Leccéhez és Regginához.

A már korábban bajnok Inter gólzáporos meccsen, 4-3-ra nyert az Atalanta ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 38., összesen 40 találatot hozó utolsó fordulójában.

Milánóban üdvrivalgás fogadta az újabb bajnoki címet (Ansa)

Milánóban üdvrivalgás fogadta az újabb bajnoki címet (Ansa)

Öreg harcosok búcsú-fordulója

Luis Figo egy gólpasszal tette emlékezetessé utolsó milánói találkozóját, a portugál veterántól az első félidő végén köszönt el a San Siro. Ibrahimovic duplája azt is jelentette, hogy a svéd lett az olasz gólkirály, mögötte egy-egy góllal lemaradva a genovai Milito és a bolognai Di Vaio végzett.

A milánóiak mögött a Juventus lett az ezüstérmes, a torinóiak könnyedén múlták felül a tartalékos Laziót, a hajrában egy emberként ünnepelt az Olimpico közönsége – a 84. percben lecserélt Pavel Nedvedet vastaps kísérte az öltözőbe. A 2003-as aranylabdás szombaton megerősítette, hogy nyolc év után távozik Torinóból – visszavonulásáról (vagy az esetleges folytatásról) hétfőn tart sajtótájékoztatót.

Iaquinta és az utolsó torinói meccsét játszó Nedved öröme (Ansa)

Iaquinta és az utolsó torinói meccsét játszó Nedved öröme (Ansa)

Paolo Maldini milánói búcsúztatása a San Siro déli karéjának üzengetései miatt meglehetősen felemásra sikerült, ám Firenzében az Artemio Franchi nézői még annak ellenére is gondoskodtak a méltó befejezésről, hogy a Milan lelépte kedvencüket, a Fiorentinát. A remek iramú és sok helyzetet eredményező első félidő után Kaká az 55. percben szerzett vezetést, s az előnyt a csereként beálló Pato toldotta meg.

ancelotti távozik milánóból

Carlo Ancelotti távozik felállt a Milan kispadjáról. A tréner, aki közös megegyezéssel távozik a milánóiak friss bajnoki bronzérmes csapatától, kijelentette, egyelőre nem tudja, hogy a londoni Chelsea-nél folytatja-e a pályafutását.
“Hivatalosan semmit sem tudok ezzel kapcsolatban mondani” – fogalmazott Ancelotti, hozzátéve, hogy még egyetlen klubbal sincs szerződése.

A hosszabbításban a szintén utolsó Milan-meccsét levezérlő Carlo Ancelotti lehívta Maldinit, s majd 42 ezer néző lelkendezése közepette a Milan és a Fiorentina játékosai egyenként ölelték meg a távozó 41 éves harcost. Eldőlt, hogy a három dobogós indul a Bajnokok Ligája főtábláján, a negyedik Fiorentina pedig BL-selejtezőt vívhat.

serie A, 38. forduló

Fiorentina-Milan 0-2 (0-0)
Firenze, Artemio Franchi, 41 839 néző. Vezette: Rizzoli
Gól: Kakà (10.), Pato (76.)
Fiorentina: Frey – Comotto, Gamberini, Zauri, Pasqual (Kuzmanovic, 70.) – Donadel, Montolivo – Semioli, Jovetic (Jörgensen, 65.), Vargas (Gobbi, 65.) – Gilardino
Milan: Dida – Zambrotta, Maldini, Favalli (Nesta, 76.), Jankulovski – Beckham (Gattuso, 81.), Pirlo, Flamini – Kakà, Seedorf – Inzaghi (Pato, 69.)

Juventus-Lazio 2-0 (1-0)
Torino, Olimpico, 21 ezer néző. Vezette: Peruzzo
Gól: Iaquinta (3., 59.)
Juventus: Buffon – Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Salihamidzic – Camoranesi, Marchisio, Zanetti (Amauri, 55.), Nedved (Tiago, 84.) – Iaquinta (Giovinco, 72), Del Piero.
Lazio: Carrizo – Lichtsteiner, Siviglia (Tuia, 78.), Rozehnal, De Silvestri – Brocchi, Dabo (Meghni, 64.), Ledesma, Foggia – Del Nero (Mendicino, 52.), Kozak

Inter-Atalanta 4-3 (2-2)
Milánó, Giuseppe Meazza, 70 ezer néző. Vezette: Rocchi
Gól: Muntari (6.), Ibrahimovic (12., 81.), Cambiasso (80.), illetve Doni (10., 53.), Cigarini (25.)
Inter: Julio Cesar – Zanetti, Cordoba, Samuel, Chivu (Maicon, 64.) – Sztankovics (Crespo, 64.), Cambiasso, Muntari – Figo (Santon, 44.), Ibrahimovic, Balotelli.
Atalanta: Consigli (Coppola, 46.) – Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini – Defendi (Cerci, 72..), Cigarini, Guarente, Padoin – Doni – Plasmati (Parravicini, 85.).

Roma-Torino 3-2 (1-1)
Gól: Ménez (35.), Vucinic (74.), Totti (83. – 11-esből), illetve Vailatti (9.), Ventola (88.)
Kiállítva: Franceschini (Torino, 82.)

Bologna-Catania 3-1 (2-0)
Gól: Mingazzini (5.), Terzi (26.), Di Vaio (68.), illetve Morimoto (50.)

Genoa-Lecce 4-1 (1-1)
Gól: Jankovics (22.), Criscito (52.), D. Milito (56., 67.), illetve Tiribocchi (32.)

Napoli-Chievo 3-0 (3-0)
Gól: Montervino (4.), Bogliacino (7.), Pia (18.)

Palermo-Sampdoria 2-2 (2-1)
Gól: Miccoli (8.), Succi (42.), illetve Pazzini (45.), Stankevicius (59.)

Reggina-Siena 1-1 (1-0)
Gól: Stuani (45. – 11-esből), illetve Maccarone (76.)

Udinese-Cagliari 6-2 (3-0)
Gól: Asamoah (10.), Pepe (11.), Floro Flores (16.), Pasquale (58.), Quagliarella (81.), Ighalo (89.), illetve Acquafresca (55. – 11-esből), Parola (57.)

Végeredmény:
1. Inter 84 pont – Bajnokok Ligája-főtábla, 2. Juventus 74 – BL-főtábla, 3. Milan 74 – BL-főtábla, 4. Fiorentina 68 – BL-selejtező, 5. Genoa 68 – Európa Liga, 6. Roma 63 – EL, … 18. Torino 34 – kiesett, 19. Reggina 31 – kiesett, 20. Lecce 30 – kiesett

góllövőlista

25 gól: Ibrahimovic (Inter)
24 gól: Di Vaio (Bologna), D. Milito (Genoa)
19 gól: Gilardino (Fiorentina)
16 gól: Kaká (Milan)
15 gól: Pato (Milan)
14 gól: Acquafresca (Cagliari), Cavani és Miccoli (Palermo)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik