Élet-Stílus

Ismét kinyitott a világ legjobb étterme

Ismét megnyitotta kapuit a világ egyik leghíresebb étterme, a London melletti Kövér Kacsa. A három Michelin-csillagos vendéglőt két héttel ezelőtt zárták be, miután mintegy négyszázan megbetegedtek a vendégek közül.

Az étterem ellen akkor indult vizsgálat, amikor február végén kiderült, hogy negyven korábbi vendége hányással és hasmenéssel járó betegségre panaszkodott. A luxusétteremben és annak konyhájában a szakértők mindenre kiterjedő vizsgálatot végeztek, így azt is elemezték, hogy kerülhetett-e szennyeződés, baktérium vagy vírus az ételekbe, de egészségügyi vizsgálatnak vetették alá a személyzet tagjait is.

Monica Brown, az étterem szóvivője szerint a nyomozás során nem találtak szennyezést vagy fertőzést a Kövér Kacsában, ami így csütörtöktől ismét fogadhat vendégeket. A szóvivő szerint a hely száz százalékig biztonságos, szigorúan tiszta étterem. A feltevések szerint a Londontól nyugatra fekvő Bray faluban álló étterem számára a botrány több mint 150 ezer font (50 millió forint) bevételkiesést okozott.

A Kövér Kacsát a világ legjobb éttermének választotta 2005-ben a brit Restaurant magazin kritikusokból és séfekből álló nemzetközi zsűrije. Heston Blumenthal étterme egyben elnyerte mindhármat a Michlen-csillagokból is, ami szintén a világ legjobb éttermei közé sorolta a Kövér Kacsát. A vendéglő olyan népszerű, hogy hónapokkal előre kell asztalt foglalni, noha egy átlagos menüért nagyjából 130 fontot (43 ezer forint) kell fizetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik