Élet-Stílus

Performance Fesztivál Szentendrén

Kísérletező kedvű művészek és a meghökkentő újdonságokra fogékony közönség részére nyolcadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Performance Fesztivált Szentendrén – tájékoztatott ef. Zámbó István, az augusztus 25-én kezdődő háromnapos rendezvénysorozat szervezője pénteken.

A performance művelői a tömegigényt kielégítő kultúrával szemben egy másik kultúrát kínálnak, miközben maguk is állandóan kísérleteznek, kutatják saját korlátaikat – véli a képző- és zeneművész ef. Zámbó István.

A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva című rendezvény keretében a performance események pörgése a Művészet Malomban és más helyszíneken pénteken délután a miskolci Digép együttes polgárpukkasztó rockzenéjével és a StepByStep banda fellépésével kezdődik.

Este a francia Dragibus Lore Barges sok botrányt látott együttese csap a húrok közé: mesefigurák kosztümjeibe bújva, primitív gyermekhangszereken ad elő megzenésített gyermekverseket. Ugyancsak este lép fel az Erdélyből e koncertre idelátogató Ütő Gusztáv meghökkentő muzsikájával.

Szombaton egyebek mellett a lengyel Andrej Izdebski teszi próbára a publikum szokatlan hangzatokra való fogékonyságát, és fellép a magyar zajzene zászlóvivője, a Budapestis együttes. A fesztiválra vasárnap kilátogatók sem maradnak élmény nélkül: ekkor ad koncertet ugyanis például az infantilis eklektika szellemében muzsikáló 11 tagú HDB banda.

Az esti programban közönségsikerre számíthat a Tudósok együttes, amelynek sajátos hangzású zenéjére a sokoldalú festő, költő, író, zenész bandavezető Dr. Máriás versei is hallhatóak lesznek. Éjjel a Vérmókusok muzsikája szórakoztatja majd az erős idegzetű hallgatóságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik