Élet-Stílus

Új sztár születik: Apple iPod nano

Az Apple bemutatta az iPod nanot, az első teljes értékű iPod változatot, mely vékonysága egy ceruzához mérhető, mégis akár ezer dal tárolására is képes.

Az új, kis méretű iPod változat színes képernyőt és Click Wheel vezérlőt is tartalmaz, valamint képes akár 1.000 dal, vagy 25.000 fénykép tárolására. Az iPod nano a piacvezető iTunes szoftverrel működik együtt, és már előrendelhető 2 és 4 GByte- os kapacitással, fekete vagy fehér színben.

Az iPod nano csupán 42 gramm, és olyan vékony, mint egy ceruza

“Az iPod nano a legnagyobb újdonság az eredeti iPod bemutatása óta,” mondta Steve Jobs, az Apple elnöke. “Egy igazi, kompromisszumoktól mentes iPod, valószínűtlenül kis méretben, mely a digitális zenei piacot alapjaiban forgatja fel.”

Kis méretének köszönhetően fitneszteremben, autóban, buszon és a munkahelyen is jól használható.

Az iPod nano alján ugyanaz a 30 tűs dokk csatlakozó található, mint a többi iPod modellen, így a már piacon levő ezernél is több kiegészítővel is jól használható, például akár az autós beépítőkészletekkel is.

Az iTunes* szoftverrel és zenebolttal együttműködve – sajnos itthon még mindig nem csatlakozhatunk hozzá* – az AutoSync technológiájának köszönhetően az iPod nano tára minden alkalommal önműködően frissül a kedvenc zenékkel és Podcast adásokkal, ha USB 2.0 kapun keresztül a Mac vagy PC géphez csatlakoztatják.

A nagy felbontású képernyőn megjeleníthetők a lemezek borítói, de a játék is sokkal élvezetesebb. Az iPod nano akkumulátora akár 14 óra mobil üzemidőt tesz lehetővé; a tárában pedig olyan új alkalmazások is találhatók, mint a stopper, a világóra és a képernyővédő.

Az iPod nano modellek már előrendelhetők az Apple viszonteladóknál; a közép-európai régióban az első szállítások október folyamán várhatóak. Csomagolásuk Apple fülhallgatót, USB 2.0 kábelt és az iTunes porgram Mac és Windows változatait telepítő CD-lemezt tartalmaz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik