Belföld

Meghalt a rendőri intézkedés során megsérült férfi

Meghalt a békéscsabai kórházban az a 30 éves békési férfi, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett egy másfél héttel ezelőtti rendőri intézkedés során, hogy újra kellett éleszteni. A szomorú hírt a férfi húga, Renáta osztotta meg a Facebookon:

Drága egyetlen bátyám, nagyon nagyon szeretlek, mindig a szívemben élsz

– írta.

Mint arról korábban beszámoltunk, Makula István másfél héttel ezelőtt egy rendőri  intézkedés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy be kellett vinni az intenzívre, azóta mesterséges kómában tartották. A család szerint a rendőrök verték meg ennyire. Az ötgyermekes férfi családja a történtek után feljelentette az ügyészségen az Istvánnal szemben intézkedő rendőröket.

A rendőrök szerint viszont nem rendőri túlkapás történt: szerintük a fiatalember önkívületi állapotban őrjöngött, miután acetonba áztatott dohányt szívott, aközben sérült meg. A fiatalember nővére lapunknak pénteken azt mondta, hogy annyira aggasztó a mesterséges kómában tartott bátyja állapota, hogy lehet, hogy soha többé nem fog tudni már beszélni vele. Igaza lett: a férfi szervezete hétvégén feladta küzdelmet. A közösségi portálra feltett információt megerősítette lapunknak a család egyik barátja és a helyi roma önkormányzat elnöke, Ásós Tibor is.

Sajnos igaz a hír. Vasárnap meghalt a kórházban István. Amikor bement hozzá a család addigra már átvitték a hullaházba. Azt mondták, hogy csütörtökön lesz meg a boncolás. Így a halál beálltának okáról csak ezután tudnak bármit is mondani. Beszéltem ma a helyi rendőrkapitánnyal is, de azt mondta, hogy addig ő sem tud semmit mondani, amíg nincs meg a boncolás eredménye

– mondta Ásós.

Kerestük a békéscsabai, Réthy Pál Kórház vezetőségét, hogy megtudjuk a halál pontos okát, de egyelőre nem válaszoltak.

Megkerestük az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészséget is, hogy megtudjuk, hol tart a nyomozás, van-e már gyanúsított az ügyben, az alábbi választ küldték:

Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt folytat nyomozást. A sértett férfi a kórházban később elhunyt. A nyomozás során igazságügyi orvosszakértő kirendelésére került sor. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt

– közölte a 24.hu-val Kovács Katalin, főügyészségi katonai ügyész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik