Belföld

TEK: Jól van a Nigériában elrabolt magyar

Tárgyalás már zajlik a nigériai kalózokkal, bár még a terrorelhárítás se biztos benne, hogy jó emberekkel tárgyalnak.

Hajdu János, a terrorelhárítók feje az M1 vendége volt, és bejelentette: jól van és él a Nigériában elrabolt magyar, akit kalózok ejtettek túszul – olvasható a Híradó.hu-n. Hozzátette Hajdu, csak a magyar túszról beszélhet felelősséggel, de azok az információik megerősítettek.

Hajdu szerint minden olyan helyet elfoglaltak a világon, ahol a túszszabadítást elő tudják segíteni. Kapcsolatban állnak a magyar külüggyel, nemzetközi együttműködés is lehetséges. A magyar túsz családjával is felvették a kapcsolatot, ellátták őket a kellő, megnyugtató információkkal.

Most arról próbálnak megbizonyosodni, hogy valóban az emberrablókkal tárgyalnak-e, kiterjesztett tárgyalási folyamat zajlik a TEK vezetője szerint.

Mi lesz a Nigériában elrabolt magyarral?
Egyelőre csak annyi biztos, hogy nigériai kalózok elrabolták egy német teherhajó legénységének egy részét, valahol Nigéria partvidékén.

Szijjártó Péter külügyminiszter még szerdán közölte német információk alapján, hogy nigériai kalózok tengerészeket raboltak el. Három nemzetből származnak az elraboltak, egyikük magyar. Arról egyelőre nem tudni, vannak-e követeléseik a kalózoknak, illetve fog-e váltságdíjat fizetni a magyar kormány.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik