Közélet

Elrabolhattak egy magyart Nigériában

Az emberrablók egy német konténerhajót támadtak meg.

Elrabolták egy német konténerhajó legénységének hat tagját Nigériában – értesült a Reuters. A hírügynökség hivatalos forrásokból úgy tudja, hogy egy magyar, egy ukrán és négy fülöp-szigeteki állampolgárról van szó.

A hamburgi Peter Doehle Schiffarts KG hajózási társaság szóvivője azt közölte, hogy a konténerhajójukat vasárnap kora reggel támadták meg, amikor egy nigériai kikötőben tartózkodott. Az elrabolt emberek állampolgárságáról nem közölt információt, csak annyit, hogy nem volt közöttük német.

A közlemény kiadásának idején nem volt hivatalos kapcsolat a hajózási cég és az emberrablók között, és a hajó a legénység maradék tizenkét tagjával elhagyta a kikötőt. „A legfontosabb, hogy felvegyük a kapcsolatot az emberrablókkal és gyorsan és biztonságban kimentsük a dolgozóinkat” – mondta a szóvivő.

A Reuters azt írja, hogy sem a német, sem a magyar külügy nem reagált azonnal a megkeresésükre. Az ukrán külügyminisztérium azt megerősítette, hogy az elraboltak között van ukrán állampolgár, ám részleteket nem közöltek.

Egy névtelenséget kérő forrás azt elárulta a Reutersnek, hogy egy magyar állampolgár is az emberrablók áldozata lett, ám egyéb részleteket az ügy érzékenységére hivatkozva ő sem mondott.

Az ügyben megkerestük a külügyminisztériumot, amennyiben válaszolnak, arról is hírt adunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik