Belföld

Megjöhet az első hazai hó a hétvégén

Sorra jönnek a hidegfrontok a hétvégén, bekopoghat a tél a hegyekben.

A mostani hidegfront kristálytisztára pucolta a levegőt Magyarországon azon az áron, hogy rettentő mennyiségű esőt öntött a Kárpát-medencére. Nyugis időjárás várható a héten, ellenben a hétvégére megint bejön a zimankó. Az Időkép konkrétan arról ír,

hogy leeshet az első hó is, persze még a hegyekben.

De menjünk sorjában. A nyugodt, száraz kedd, szerda és csütörtök után pénteken északnyugat felől erős széllel és esővel hidegfront érkezik. Hideg még nem lesz, 13-19 fok körüli hőmérsékletek lesznek, de akár 20 fok is lehet délen.

Szombaton felhőátvonulások lesznek, néha kibukkan a nap, elszórt záporok előfordulhatnak. A Dunántúlon lehet szelesebb az idő, akár viharos lökésekkel is lecsaphat az északnyugati szél. Ekkor már hűvösebb lesz, 11-15 fok várható.

Vasárnap elég szeles és hideg idő lesz, újabb erős hidegfront érkezik, amivel több fokkal hidegebb levegő is jön. A felszín közelében se mindenhol lesz 10 fok se, de a magasban is lehűl a levegő. 700-1500 méter között akár fagypont alá is lemehet a hőmérséklet, itt emiatt havas eső, havazás is lehet. Összefüggő hóréteg azonban nem alakul ki.

Az Időkép kiemeli, tavaly október 11-én havazott hasonló időjárás helyzetben a Kékesen. Mi kiemeljük, hogy ideje feltenni a téli gumikat az autókra.

(Kiemelt fotó: MTI/Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik