Belföld

Fő a biztonság: az MSZP szerződését is elvitte a NAV Simicskáéktól

A 24.hu információi szerint a Jobbik április-májusi plakátkampány-szerződései és címlistái mellett az MSZP-vel kötött üzleti megállapodást is elvitték az adóellenőrök a Mahír Cityposter Kft. irodáiban tartott csütörtöki helyszíni vizsgálódás után.

A NAV-osok emellett néhány önkormányzat, köztük a Pokorni Zoltán vezette XII. kerület, Mazsihisz, valamint Magyar György ügyvéd szerződéseit is begyűjtötték Simicska Lajos cégénél, ahova megbízó levelük szerint a 2016. január 1. és 2017. május 31. közötti könyvelés ellenőrizésére küldték ki őket.

A NAV az elmúlt napokban nagy erőkkel szállt rá a köztéri plakátokkal foglalkozó Simicska érdekeltségekre. Hétfőn elsőként a Mahír Citiyposter Kft.-hez mentek ki fegyveres adónyomozók, akik több hónapnyi dokumentációt szállítottak el a cégtől, majd a Mahír anyacég és a Publimont Kft. ellenőrzése következett. Csütörtökön ismét a Mahír Cityposter papírjait vizsgálták.

A vizsgálat egy ismeretlen tettes elleni közérdekű bejelentés alapján indult költségvetési csalás gyanújával. Ennek ellenére már az első nyomozói akciónál lehetett tudni, hogy a fő csapásirány a Jobbik azon szerződése, amellyel az „Ők lopnak, Ti dolgoztok” kampányt papírozták le. A Jobbik egyébként időközben nyilvánosságra hozta a kampány adatait.

A Mahír szóvivője a jobbikos és az MSZP-s megállapodások elszállítását nem cáfolta.

Puskár Anett a 24.hu-nak azt mondta, hogy a hétfői fegyveres nyomozók a 2017. január és április közötti időszakból 11 ezer oldalt foglaltak le, a csütörtöki kiszállásnál egy szélesebb, másfél éves időszakból viszont csupán pár száz oldalt vittek el az ellenőrök.

Elég célirányosan működnek, az egész eljárásnak van egy irányított, koncepciós és megfélemlítő érzete. Az pedig feltűnő, még a céget az oszlopperben képviselő ügyvéd szerződését is ellenőrzik, aki már megbízást kapott arra, hogy ismeretlen tettes ellen, hivatali visszaélés gyanúja miatt tegyen feljelentést.

– mondta a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik