Belföld

444: rátámadtak, majd kitették a Fidesz fórumáról a lap újságíróját

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 05. 05. 16:23

Korábban a témában:

Csütörtökön délután Halász Júlia, a 444 tudósítója videoriportot szeretett volna készíteni a Fidesz konzultációs országjárásának budapesti állomásáról a XI. kerületi Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban, de a program nem várt fordulatot vett.

A lap beszámolója szerint – amiben az újságíró feljelentéséből idéznek – Halász Júlia vágóképeket készített az előadóteremben, amikor három fiatal férfi jelezte neki, nem forgathat, mert nem regisztrált az eseményre.

Szabó László szervezőhöz, az újbudai Fidesz tagjához, az önkormányzat kabinetvezető-helyetteséhez irányították, aki elmondta neki, hogy meghallgathatja a fórumot, de felvételt nem készíthet. Mivel többen is telefonnal fotóztak körülötte, ő is csinált néhány képet.

A hallgatói kérdések alatt az újságírót telefonon keresték, ezért kiment a folyosóra, ahova követte őt Szabó László.

Szabó László követett a folyosóra, becsukta a terem ajtaját és fenyegetően megállt mögöttem. Mikor befejeztem a hívást, közölte, hogy nem mehetek vissza a fórumra. Elmondtam neki, hogy bent van az egyik eszközöm, de ekkor rám támadt, kicsavarta a telefont a kezemből és agresszívan felszólított, hogy hagyjam el az épületet. Azzal gyanúsított, hogy videofelvételeket készítettem a kamerámmal, ami nem volt igaz, ezért azonnal kértem, hogy rendőrség előtt tisztázzuk a helyzetet. Miután nem adta vissza a telefonomat és elkezdett lökdösni, hangosan segítségért kiáltottam

– írja Júlia.

Szabó az épület előtt már több kollégájával folytatta a fenyegetőzést. Körbeállták őt, és azt mondták neki, csak akkor kapja vissza a telefonját, ha megmutatja nekik a kameráját.

A vita ott ért véget, mikor Júlia közölte Szabóval, úton van a rendőrség, aki erre kitörölte készülékéből a fotókat és visszament a rendezvényre.

A 444 többször is kereste Szabó Lászlót. Az újbudai Fidesz-irodától azt a választ kapták, Szabó László nem áll a lap rendelkezésére.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.