Belföld

A Századvég szerint stabilan vezet a Fidesz

A Jobbik esetében csökkenő népszerűséget mértek.

A kormányközeli Századvég felmérése szerint 32 százalék a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népességen belül, „az elmúlt hetek felfokozott belpolitikai hangulata nem eredményezett érdemi változást” a kormánypártok népszerűségében.

Az április 26. és május 3. közötti telefonos adatfelvétellel végzett kutatás alapján

a biztos pártválasztók között 47 százalék a Fidesz-KDNP támogatóinak aránya.

A Jobbik a teljes népességben 9 százalékon áll, ami csökkenést mutat, Vona Gábor népszerűsége pedig a decemberi 19 százalékról 17 százalékra esett – közölte a Századvég. Az MSZP támogatottsága a teljes népességben 12 százalék, a DK és az LMP 4-4 százalékon áll, az Együttre 1 százalék voksolna. Az egyéb pártok támogatottsága összesen öt százalék, a bizonytalanok aránya 33 százalék.

A Jobbik támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók közt 18 százalék, az MSZP-é 19, a DK-é és az LMP-é 5-5 százalék, az Együtté 2, más pártoké 4 százalék.

A Századvég felmérése ellentmond a Medián friss kutatásának, ami szerint január óta félmillió szavazót veszített a Fidesz és 31 százalékra esett vissza a támogatottsága a teljes népességben. A Medián által mért népszerűségvesztést a Tárki és a Nézőpont kutatásai sem igazolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik