Budapest, 2015. március 26.
A Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai begyûjtik és elszállítják a lomtalanításkor keletkezett hulladékokat a VIII. kerületi Lujza utcában 2015. március 26-án. A lakosság minden évben igénybe veheti a FKF-el közösen szervezett, meghatározott idõpontban történõ, külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatást.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Belföld

A 24.hu egy cikkel megmozgatott 7,5 milliárdot

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2017. 05. 02. 14:01

Korábban a témában:

Öröm az újságírás, ha sikerül egyenesbe hozni vele dolgokat, és sokszoros öröm, ha milliárdos tételekben mérhető problémák oldódnak meg a munkánk nyomán.

Egy ilyen ritka örömteli pillanatnak lehettünk részesei kedden, miután megjelent a Tízmilliárddal tartozik a nemzeti szemétdíjszedő az FKF-nek című cikkünk.

Ebben a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) panaszkodott arra, hogy a szemétdíjak szedésére feljogosított Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelési Zrt. (NHKV) az idei évre még egyáltalán nem utalt szolgáltatási díjakat a társaságnak, ami súlyosan érinti a fővárosi céget, mert korábban, amikor még maga szedhette be a pénzt, minden hónapban számíthatott a milliárdos nagyságrendű árbevételre.

Az FKF szerint az NHKV tartozása április végére elérte a bruttó 9,6 milliárd forintot, ami a tavalyi és az idei első negyedéves elszámolásból jött össze.

Kérdéseinkkel április 24-én kerestük meg először az NHKV-t. A cég cikkünk megjelenése után, május 2-án arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy átutalt 7,5 milliárd forintot az FKF számlájára.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.