Belföld

Puzsér miatt tört ki botrány a szerdai tüntetés kapcsán

A szervezőket nem hatják meg azok, akiknek nem tetszik a médiaceleb nőkhöz való hozzáállása.

Az orosz nagykövetséghez szervez szerdára tüntetést egy csoport, hogy az orosz befolyásszerzés ellen tiltakozzanak. Sok résztvevő fejezte ki felháborodását a Facebookon, hogy a felszólalók között lesz Puzsér Róbert, aki rendszeresen emleget „genderfasizmust”, nekiment a kormány által rendszeresen támadott civilek közé tartozó, bántalmazott nőket segítő NaNE egyesületnek, anyák napján pedig arról írt, hogy az anyákkal közölni kell, „kurva szerencsések azért, amire születtek, kurva szerencsések azért, hogy szülhettek, és hogy a testükből szoptathattak”. Voltak, akik azt a videót is felhozták, amelyen a publicista aszerint pontoz nőket, hogy mennyire szexelne velük.

Az (egyébként ismeretlen) szervezők végül visszautasították a kifogásokat, „parányi, de annál hangosabb komment-hadosztálynak” nevezve a tiltakozókat, „támadásként, gyűlöletként, zsarolásként” értékelve a Puzsér szerepeltetése ellen felhozott érveket. Szerintük azok, akik Puzsér ellen szólaltak fel, „kizárólag önös sértődöttségeik mentén próbálják megfúrni a rendezvényt”. „Nem fogjuk engedni, hogy egy Putyinra és Orbánra hajazó autoriter véleménydiktatúra ellehetetlenítse az ügyünket” – írják,

azt javasolva, hogy akinek sérelmet vagy fájdalmat okoz a publicista felszólalása, maradjon távol a tüntetéstől.

A rendezvény felszólalói között van egyébként Gulyás Márton aktivista, a Közös Magyarország Klub alapítója, valamint Lányi András író-filozófus és Antal Nikoletta Henrietta, aki ligetvédőként vált ismertté, de az elmúlt hetek tüntetéseinek is aktív szereplője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik