Poszt ITT

Puzsér nekiment egy kiszolgáltatott nőkön segítő szervezetnek

Gratulálunk a bátor kiálláshoz. Ja, nem.

Nemrég írtam az argentin nők tiltakozásáról, akik azután emelték fel szavukat a hímsoviniszta indíttatású erőszak ellen, hogy három férfi halálra erőszakolt egy 16 éves lányt. Abból a viselkedésből lett elegük, ami a férfit a nő felett állónak képzeli el, és implikálja, hogy bármit meg lehet tenni valakivel azért, mert nő. Ennek vannak szintjei az asszonyverésről szóló bunkó viccektől kezdve az említett gyilkosságig.

Soha nem késő belátni, hogy ez gáz. Csak akkor vagy menthetetlen bunkó, ha ragaszkodsz ehhez a viselkedéshez. Ha azoknak mész neki, akik kiállnak azért, hogy ne legyenek a nők kiszolgáltatottak a nemük miatt, és megpróbálnak segíteni azokon a nőkön, akik azért kerültek nehéz helyzetbe, mert valaki úgy gondolta, hogy uralkodni akar felettük.

Ha olyan vagy, mint Puzsér Róbert.

Írtunk korábban arról a debreceni bíróról is, aki arra, hogy öten erőszakoltak meg egy 14 éves lányt, lényegében azt tudta mondani, hogy minek ment oda. És enyhítő körülményként értékelte a lány meggondolatlan magatartását, az erőszakolók meg megúszták felfüggesztettel, mert a bíró szerint kamaszos kíváncsiság, barátok közötti felvágás volt, hogy leitatták a lányt, megszégyenítették, és küldözgették a róla készült képet.

Na, ez az a viselkedés, ami ellen a nőjogi szervezetek küzdenek. Hogy mindig a nő a hibás, mert minek ment oda. Meg az ellen, hogy a családon belüli erőszakba belehalnak emberek, főleg nők és gyerekek.

És akkor a félműveltségét agresszivitással palástoló Puzsér Róbert úgy gondolja, hogy kurva jó poén, hogy a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesületet (NaNE) a Magyar Gárdához hasonlítja, és

szerinte a kiszolgáltatott nőket védő szervezet úgy lép fel a férfiak ellen, mint a gárdisták a cigányok ellen.

Irónia, meg kisnyúl. Abba a szervezetbe rúg bele, ami a konkrétan életveszélyben lévő nőkön próbál segíteni, hogy lehetőleg azelőtt szabaduljanak ki valahogy a bántalmazásba fordult kapcsolatukból, hogy megölik őket, de legalábbis tönkreteszik az életüket. Közben adományokból kell összekuncsorogni a működési költségeiket, nem belépős teadélutánokból, zsűrizésből meg modoros műsorokból.

Mert úgy tűnik, hogy Puzsér szerint nincs olyan viselkedés, ami szerint az asszony helye a konyhában van, a dolga a szülés, verve jó és a neve kuss. De ha mégis van, és valaki kiáll ennek az áldozataiért, azt szerinte páros lábbal a szarba lehet taposni.

Ha csak egy nőt mentett meg a NaNE, már sokkal többet ért el, mint Puzsér egész életében fog. Ők mégse ordítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik