Belföld

Videón, ahogy elkapják a reptéren Tasnádit

Az ügyészség videót tett közzé arról, ahogy a reptéren elfogják az egyenruhások azt a férfit, akit társával együtt orgazdasággal gyanúsítanak. A 24.hu úgy tudja, hogy előbbi gyanúsított Tasnádi Péter, aki információnk szerint akkor érkezett haza Izraelből.

A vállalkozó a gyanú szerint egy luxusautóval üzletelt. A Fővárosi Főügyészség közleményt adott ki péntek délelőtt, amelyben azt írták, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az értékes kocsit egy ismeretlen tolvaj lopta el február elsejéről másodikára virradóra egy III. kerületi parkolóból.

A páros tudomást szerzett erről, ahogy arról is, hogy a járművet egy férfi keresi. Ezután ismeretlen módon megszerezték a lopott autót, majd felajánlották ennek a férfinak, hogy meghatározott összegért – 3 millió 500 ezerért – átadják neki. Végül félmillió forintban állapodtak meg.  Február 19-én a a gyanúsítottak a megbeszélt helyen átadták a kocsit  az illetőnek, aki a helyszínen 250 ezer forintot adott nekik.

Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult nyomozás, az ügyészek a Készenléti Rendőrség és Repülőtéri Rendőr Igazgatóság embereivel,  a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kapták el az egyik gyanúsítottat. Ezután a Budapesti Nyomozó Ügyészség őt és bűntársát jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatásuk elrendelését.

Olvasói sztorik