Belföld

Tiszakécskén ölték meg a világutazót – sokkoló részletek

Vádat emelt az ügyben, ezzel együtt újabb részleteket közölt az ügyészség a tavaly áprilisi tiszakécskei gyilkosságról. Kiderült, a fiatal támadókat, akik megölték az izraeli világutazót, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt állítják bíróság elé hamarosan – egyebek mellett.

A 40 éves izraeli férfi 2016 márciusában érkezett Magyarországra, mert meg akart tanulni a nyelvet. Április közepéig Kecskeméten szállt meg, majd a következő napokat Tiszakécskén töltötte. Ahogy azt eddig is tudtuk, alkalmi szállásokon vagy a szabadban, sátorban, hálózsákjában éjszakázott. Személyes tárgyait egy kerekes utazóbőröndben, pénzét  pedig a ruhájában tartotta.

 Támadói – egy mindössze 22 és egy 20 éves fiú – ekkortájt Tiszakécskén csavarogtak, együtt ittak. Alkalmi munkákból éltek, olykor pedig loptak, de állandóan pénzszűkében voltak. Az idősebb vádlott egy romos házban töltötte az éjszakákat, ő figyelt fel a külföldire, akit többször látott a vasútállomás környékén. Úgy döntött, hogy elcsalja magával és elveszi az értékeit.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség keddi tájékoztatásából kiderül, a kegyetlen gyilkosság napján – április 21-én – összefutott a férfival, és szállást ajánlott neki a romos ház udvarán. Az áldozat magára húzta a hálózsákot és becipzározta azt, így aludt el. Eközben a fiatal odahívta cinkosát, hogy megbeszéljék, mi legyen.

Ott álltak az áldozat felett, és az idősebb fiú felvettette, hogy nem elég, ha kirabolják, hanem végezniük is kell vele, mert régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy milyen érzés lehet ölni.Tanakodni kezdtek, hogyan, mivel gyilkolják meg, végül úgy döntöttek – ahogy azt korábban már megírtuk – az udvaron lévő téglákat használják. Az ügyészség azonban kedden azt is közölte,

előbb 2-3 méter távolságból, majd egyre közelebbről nagy erővel dobálni kezdték alvó áldozatukat.

Az egyébként gyenge fizikumú férfi felébredt, de mire kiszabadította magát a hálózsákból, már nem tudott védekezni, csak próbált elhúzódni, ám rövid időn belül elvesztette az eszméletét. A támadók azt hitték már nem él, ekkor leálltak. Kisvártatva azonban a férfi életjeleket mutatott, ekkor az elsőrendű vádlott fejbe rúgta. Ekkor vesztette életét.

 A vádlottak gátlástalanul, az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással hajtották végre cselekményüket – közölte az ügyészség.

 Ezután a fiúk átkutatták a férfi holmijait és magukkal vitték két mobiltelefonját, laptopját, fülhallgatóit, a nála lévő háromezer forintot és húsz dollárt. Mielőtt elhagyták a helyszínt, a holttestet a romos ház melléképületébe húzták és törmelékkel fedték le. A lopott holmik egy részét másnap a fiatalabb vádlott eladta, a többi értéket pedig elásta.

A férfit először eltűntként keresték, a rendőrség felhívást tett közzé, ám napokkal később megtalálták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik