Belföld

Németh Szilárd: Lányaink, asszonyaink biztonságban vannak

24.hu
24.hu

2017. 01. 12. 13:15

Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országának tekinthető – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy sajtótájékoztatón.

Szerinte Magyarországon nem voltak terrorcselekmények, robbantások az utcákon, a “lányok, asszonyaink” biztonságban vannak, és a szociális biztonságot, a kulturális örökséget, a keresztény hagyományokat nem fenyegeti párhuzamos társadalom kialakulásának veszélye.

Azt nem tette hozzá, hogy Szlovákiában, Romániában, Csehországban és egy rakás másik helyen sem.

Németh Szilárd jó hírnek nevezte nem csak a magyaroknak, hanem egész Európanak, hogy csütörtökön 532 tiszthelyettest avattak, akik határvadász feladatokat látnak majd el.

Civilek

Németh Szilárdot a sajtótájékoztatón kérdezték a civil szervezeteket érintő korábbi kijelentéseiről. A

Fidesz alelnöke azt mondta, lehet, kicsit erősen fogalmazott, de a lényeget és a tartalmat illetően fenntartja véleményét.

Nincs szó eltakarításról, a kulcsszó az átláthatóság. Világossá kívánják tenni a magyar embereknek, hogy “ki kicsoda”, kik ezek a szervezetek, kinek az érdekeit képviselik, valamint milyen forrásból működnek, s hogyan élnek ezeknek a szervezeteknek a vezetői, honnan kapnak pénzeket – sorolta a kormánypárti politikus, aki úgy látja, hogy az elmúlt 48 óra őt igazolta, és nem tőle riadtak meg az “álcivil” szervezetek, hanem önmaguktól.

Szernte a civil szervezetek 99,9 százaléka rendben van, nem finanszírozzák őket nagyhatalmak, és nem kérik őket, hogy a szabadon választott magyar parlamentre, kormányra “brutális nyomást” gyakoroljanak. Szerinte az “álcivil” szervezetek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és ha tevékenységük a magyar emberek érdekei ellen folyik, akkor semmi keresnivalójuk.

Ajaj

Megemlítette azt is, hogy Barack Obama leköszönő amerikai elnök olyan törvényjavaslatot kezdeményezett, amely a rémhírek terjesztésének megakadályozásáról, és a külső idegen befolyásoló tényezők kiiktatásáról szól.

Azt mondta, ezt a törvényjavaslatot tanulmányozzák.

Németh Szilárd arra a kérdésre, hogy a magyar emberek érdeke-e, hogy a Transparency International küzdjön a korrupció ellen, úgy reagált, a magyar embereknek az az érdeke, hogy mindenki küzdjön ellene.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.