Belföld

Nyugodtan készülhet olcsó kannásból a forralt bor a karácsonyi vásárban

A miniszter közölte: amit forgalomba lehet hozni, abból csinálhatnak forralt bort.

Nemrég a 444 egy olvasója fotózta le, hogy Budapesten, a belvárosi karácsonyi vásárban a méregdrágán mért forralt bort „Mulatós” márkájú olcsó kannásból készítik. Az ügy a parlamentig jutott: a jobbikos Magyar Zoltán írásbeli kérdéssel fordult Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez, amelyben arról érdeklődött, hogy az ellenőrzések miért nem terjednek ki a minőségre is.

Magyar szerint „szavakban” minőségi bort kínálnak a Vörösmarty és Deák téri standokon, és érthetetlennek nevezte, hogy a hatóságok tűrik, hogy „becsapják” a fogyasztókat. „A kannás bor az egészségre sincs jó hatással” – írta.

Fazekas Sándor miniszter válaszában közölte: a borászati hatóság vizsgált a Vörösmarty térre kitelepült vendéglátóhelyeket, és megállapították, hogy a forralt bor forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező termékből készült. Jelezte: a felhasznált bor minőségére vonatkozóan nincs előírás, ugyanakkor a vásárlónak mindig lehetősége van meggyőződni arról, hogy a megvásárolni kívánt forralt borhoz milyen alapanyagot használtak fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik