Közélet

Egy kis forralt bor mellé, védett vidra lenyúzott bőrét is lehetett venni a Vörösmarty téri vásárban

karácsonyi vásár budapest vörösmarty tér (karácsony, karácsonyi vásár, budapest)
karácsonyi vásár budapest vörösmarty tér (karácsony, karácsonyi vásár, budapest)

Idén is megnyíltak a karácsonyi vásárok, már körbe is jártuk a belvárosiakat, érdemes ezt a térképet egy kicsit böngészni, ha tudni szeretnénk, hol, mennyit kell fizetni.

Habár térképünk nagyon részletes, a védett vidra lenyúzott bőrére nem terjedt ki kutatásunk, hiszen nem is tudtuk, hogy létezik ilyen. Pedig a Vörösmarty téren ez volt a helyzet, a hvg.hu írja.

Névtelen bejelentés alapján indultunk el, valaki kiszúrta a vásárban, hogy egy vidra bőréről van szó, és lefotózta. Egyértelműen felismerhető volt, hogy a fokozottan védett állat preparált bőre, amit falra kiakasztható díszként árultak. Nem akartuk elhinni, hogy ilyen megtörténhet, a szeretet ünnepének jegyében, egy karácsonyi vásárban árulnak vidrabőrt mint lehetséges ajándékot.

– mondta Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa.

Némedi el is ment a standhoz, vásárlónak adta ki magát, a férfi pedig büszkén mesélte, hogy ő maga nyúzta meg az állatot.

A bőr lefoglalása és a történtek jegyzőkönyvbe vétele után a férfi nyugodtan tovább árusíthatott a bérelt bódéjában.

Évek óta visszatérő kézműveseink vannak, és természetesen újak is érkeznek, rang ide bekerülni, így ezt minden kiállító nagyon komolyan veszi. Így ha bebizonyosodik, hogy védett állat bőrét árulták a fővárosi pavilonsor egyikében, akkor a Vörösmarty téri vásár színvonala érdekében ezt az árust a következő vásárokból egyértelműen kizárják.

– mondta Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik