Belföld

Az oroszok is elismerték, Putyin Budapestre jön

Eddig csak találgatások voltak róla, de most a Kreml is megerősítette, hogy már tervezik a vezérek találkozóját Magyarországon.

Tervezik Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatását – közölte a Kreml szóvivője szerdán Moszkvában. “Valóban, folyamatban van egy ilyen vizit előkészítése, annak pontos időpontját közölni fogjuk” – jelentette ki az MTI szerint Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azokkal a sajtóértesülésekkel kapcsolatban, amik szerint Putyin 2017-ben felkeresheti Budapestet.

Szijjártó Péter külügyminiszter a szerdai ATV-s interjújában is utalt rá, hogy lesz Putyin-vizit. Ezt mondta:

Az eddigi gyakorlat jövőre is folytatódik, a magyar-orosz felsőszintű egyeztetések keretében egy hivatalos elnöki-miniszterelnöki és egy hivatalos külügyminiszteri találkozóra kerül sor, amelyet várhatóan a külügyminiszterek 3-4 további munkamegbeszélése egészít majd ki.

A Magyar Nemzet írt arról két napja, hogy Putyin Budapestre jöhet, ezt diplomáciai források is megerősítették a lapnak. Ez azt jelentené, hogy két éven belül harmadszor találkozik Putyin az EU-ban legszorosabb szövetségesével, ami elég szokatlan egy uniós tagtól mostanság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik