Belföld

Húsz éve fejbe lőtte homoszexuális szeretőjét Zalában – 15 évet kapott

F(960x640).jpg (Array)
F(960x640).jpg (Array)
Az áldozatot erdőszéli háza egyik szobájában találták meg, letolt nadrággal, az ágyon fekve.

Fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Zalaegerszegi Törvényszék azt a 38 éves férfit, aki húsz évvel ezelőtt, alig 18 évesen társa segítségével fejbe lőtt, majd kirabolt egy vele szexuális kapcsolatban álló férfit. Ő tizennyolc, cinkosa pedig tizenhárom évet kapott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi még középiskolásként, 1996-ban ismerkedett meg egy akkor 48 éves, Csapiban lakó férfival, a preparátorként és vadkárbecslőként dolgozott. Kapcsolat alakult ki közöttük. A fiatal elmesélte barátjának, a most 42 éves férfinak, hogy egyre kellemetlenebbé vált számára a viszony, illetve beszélt neki pártfogója anyagi körülményeiről is. A barát azt mondta, csak egy lehetősége van, megölni a férfit. Azt javasolta, vegyék el a műszaki cikkeit, vadászfegyvereit és a kocsiját, majd osztozzanak a pénzen, amit mindezekért kapnak.

A barát  néhány nappal később egy légfegyverből átalakított, nyilvántartásokban nem szereplő fegyvert és két lőszert adott fiatalabb társának, aki ezzel ment a házhoz. Megvárta, míg az áldozat vacsora után elaludt, ekkor elővette a fegyvert és fejbe lőtte.

A fiatal kivette a fegyverszekrényből az áldozat sörétes és golyós fegyverét, majd egy színes tévével, videomagnóval, két gumiabronccsal és egy fényképezőgéppel együtt berakta ezeket a férfi Lada Nivájába, amivel Berzencbe hajtott. Másnap a barátjával elásták a sörétes fegyvert, a kocsit pedig Vízvárra vitték, ott elrejtették, később pedig szétbontották. Az alkatrészeket az ellopott vagyontárgyakkal együtt adták el.

Az 1996 áprilisában történt gyilkosság tettese több mint másfél évtizedig rejtőzködhetett. Az ügyben folyó nyomozást 2012-ben sikerült újrakezdeni, miután  Somogyudvarhely közelében véletlenül előkerült az áldozat elásott fegyvere. 2010-ben a közeli erdőben dolgozó munkások bukkantak rá az elásott puskára.Kiderült, a fegyver az akkor már tizennégy éve halott vadászé.

A földterülethez köve volt a cinkosának, a rendőrség így jutott el hozzájuk. A rendőrség tavaly júniusban kapta el F. Rajmundot, akinek egyébként hamis vád büntette miatt is felelnie kellett, ugyanis meghallgatásakor akkor azt állította, hogy a gyilkosságot egy régi ismerőse követte el, de az emiatt nevével és arcképével nyilvánosan körözött férfiről kiderült, hogy nem volt szerepe az ügyben. Több verzióval is előrukkolt elfogása óta.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik