Belföld

17 év bujkálás után egy rablás buktatta le a kecskeméti cukrászlány gyilkosát

1999, szeptember 16-án reggel holtan találtak M. Beáta kiskunfélegyházi lakosra a kecskeméti műkertvárosi kiserdőben. A 31 éves nő, aki egy belvárosi cukrászdában dolgozott, szexuális indíttatású gyilkosság áldozata lett. A tragédia nem ott történt, az elkövető csupán azért vitte áldozatát az erdőbe, hogy prostituáltnak véljék.

A nyomozás során a nő körme alatt ugyanannak a férfinak a DNS-ét találták meg, mint akinek a spermamaradványát a bugyiján. A rendőrség nemi erőszakra utaló nyomot nem talált, így valószínűleg a felek ismerték egymást.

A DNS-minta segíthetett volna a nyomozásban, és bár több száz embert is kihallgatott az ügyben a rendőrség, idővel kihűltek a nyomok, a tettesnek pedig nyoma veszett.

Májusban egy fővárosi rablással kapcsolatban őrizetbe vett gyanúsított mintája viszont megegyezett a kecskeméti lány gyilkosáéval. A két méter magas, 130 kilós K. János 1999 szeptemberében Kiskunfélegyházán lakott, de sokszor járt Kecskeméten. Sajtóértesülések szerint a most 35 esztendős férfi jelenleg is rács mögött van.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi elismerte, valóban ismerkedett az utcán, szeretkezett is parkokban, de tagadta, hogy erőszakos bűncselekményt követett volna el. Megjegyezte, az áldozatot sosem látta, de a hazugságvizsgálatba nem egyezett bele.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik